Το νέο Honda Civic για το WTCC του 2014

Το νέο Honda Civic για το WTCC του 2014

Η Honda αποκάλυψε το νέο Civic WTCC με το οποίο θα αντιμετωπίσει τις Citroen, Chevrolet και Lada στο ερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού

Το νέο Civic έχει αυξημένη ιπποδύναμη και βελτιωμένη αεροδυναμική, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς οι οποίοι αναμένεται να κάνουν τα αυτοκίνητα ταχύτερα κατά 3-5 δευτερόλεπτα στο γύρο.

Ο πρωταθλητής του 2009, Gabriele Tarquini, θα ηγηθεί και πάλι της προσπάθειας μαζί με τον Πορτογάλο πρώην οδηγό της F1, Tiago Monteiro.

Στο δυναμικό της Honda θα προστεθούν οι ιδιώτες Norbert Michelisz –που νίκησε φέτος στη Suzuka με Honda– και Mehdi Bennani, που είχε ανακοινώσει ότι αλλάζει από BMW σε Honda τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ομάδα έχει στόχο να κάνει τις πρώτες δοκιμές του αυτοκινήτου τον Ιανουάριο.

Η Honda το 2014 θα υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή Κατασκευαστών, τον οποίο κέρδισε στην πρώτη της χρονιά μετά από 4 νίκες και 20 θέσεις στο βάθρο το 2013.

Σε ανακοίνωση της ομάδας αναφέρεται ότι θα επιδιώξει να κερδίσει και τους δύο τίτλους, Οδηγών και Κατασκευαστών.

«Οι δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα έχουν ολοκληρωθεί και έχουμε φιξάρει τις σχετικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, William de Braekeleer, στο «αδελφό» μας AUTOSPORT. «Του χρόνου, αντίθετα με φέτος, θα έχουμε και αυτοκίνητο δοκιμών».

Η Citroen αποκάλυψε το C-Elysee τον περασμένο Ιούλιο και έχει ήδη δοκιμάσει το αυτοκίνητο κάμποσες φορές, ενώ η RML ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα φτιάξει τουλάχιστον 4 Chevrolet Cruze προδιαγραφών 2014 για τη χρονιά που έρχεται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube