Το νέο Audi για το Le Mans του 2014

Το νέο Audi για το Le Mans του 2014

H Audi δίνει στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου της υβριδικού πρωτοτύπου LMP1 για τις 24 Ώρες του Le Mans του 2014

Το αγωνιστικό πρωτότυπο θα κάνει τις πρώτες του δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Sebring, στη Φλόριντα.

Η εικόνα δείχνει ότι το αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς LMP1 –οι οποίοι ευνοούν την ενεργειακή απόδοση–  έχει μεγάλη ομοιότητα με τον προκάτοχό του, του οποίου διατηρεί και το όνομα R18 e-tron quattro, παρότι είναι 5% στενότερο.

Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας, 10 ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, δείχνει ότι η δοκιμή στο Sebring δεν θα είναι μυστική αλλά ανοιχτή στο κοινό.

Το Audi R18 e-tron quattro του 2014, που θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), έχει ήδη κάνει μια σειρά από μυστικές δοκιμές, από τα τέλη Σεπτεμβρίου που πρωτοβγήκε σε πίστα.

Ο επικεφαλής της Audi Sport, Wolfgang Ullrich, δήλωσε: «Έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο του προγράμματος. Αφού φτιάξαμε το πρώτο πρωτότυπο, επικεντρωνόμαστε τώρα στις δοκιμές εξέλιξης σε διάφορες πίστες.

«Οι δοκιμές έχουν στόχο την κάλυψη πολλών χιλιομέτρων, τον συντονισμό των ιδιαίτερα πολύπλοκων υβριδικών συστημάτων κίνησης και την εξέλιξη ενός συνολικού πακέτου με τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση, πράγμα που δεν ήταν ποτέ τόσο περίπλοκο όσο τώρα».

Η Audi συνεχίζει την παράδοση να δοκιμάζει τα πρωτότυπά της στο Sebring, αν και δεν θα πάρει μέρος στον αντίστοιχο 12ωρο αγώνα το 2014.

Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει στο Ingolstadt στις 18 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube