MotoGP Δοκιμές Qatar: Viñales και πάλι

MotoGP Δοκιμές Qatar: Viñales και πάλι

Ο Maverick Viñales έκλεισε την τρίτη και τελευταία μέρα των δοκιμών με τον καλύτερο χρόνο, ενώ ο Marc Marquez έπεσε τρεις φορές.

Αφού ήταν ο ταχύτερος το Σάββατο, ο Ισπανός της Yamaha ήταν πρώτος σε χρόνο και χθες Κυριακή, σημειώνοντας ένα 1’ 54” 330 ενώ απέμεναν δύο ώρες και 20 λεπτά δοκιμών.

Ο χρόνος του αυτός εκθρόνισε τον Jorge Lorenzo (Ducati) από την κορυφή του πίνακα, όπου είχε ανέβει πριν λίγα λεπτά με επίδοση 1’ 54” 519. O Ισπανός, που αργότερα δοκίμασε το νέο αεροδυναμικό φέρινγκ της Ducati, τελικά κατέληξε στην 4η θέση, αφού ο team-mate του, ο Andrea Dovizioso –που έτρεχε με το στάνταρ φέρινγκ– τον πέρασε για 0,121”.

O Dani Pedrosa με τη Honda επίσης πέρασε τον Lorenzo αργότερα, σημειώνοντας χρόνο 1’ 54” 469 το τελευταίο μισάωρο.

Ο Alvaro Bautista, παρά μία πτώση, έκλεισε την πρώτη πεντάδα με την Ducati του Aspar, 0,384” πίσω από τον πρώτο και μπροστά από μία άλλη δορυφορική Ducati, αυτή του Scott Redding.

Ο Jonas Folger με τη Yamaha Tech3 ήταν 7ος, ο Cal Crutchlow (LCR Honda) 8ος μπροστά από την άλλη Yamaha Tech3, αυτήν του Johann Zarco, ενώ ο Marquez συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα μετά από μια πολύ κακή τελευταία μέρα δοκιμών.

Δοκιμάζοντας ένα αναθεωρημένο φέρινγκ στη Honda RC213V, o περσινός πρωταθλητής έπεσε στην Κ7 δύο φορές και στη συνέχεια είχε μια τρίτη πτώση αφού είχε ξαναφορέσει το στάνταρ φέρινγκ.

Ο Valentino Rossi είχε κι αυτός μια κακή μέρα με τη δεύτερη εργοστασιακή Yamaha, καταλήγοντας στην 11η θέση με χρόνο 0,855” πιο αργό από εκείνον του team-mate του, Viñales.

Ο Andrea Iannone ήταν ο ταχύτερος από τους αναβάτες της Suzuki, στη 12η θέση, αφού είχε μια άσχημη πτώση που κατέστρεψε την GSX-RR. Ο Aleix Espargaro ήταν η πρώτη Aprilia, στη 15η θέση.

Οι αναβάτες της ΚΤΜ ήταν και πάλι στις τελευταίες θέσεις, με πιο γρήγορο αυτή τη φορά τον Bradley Smith, που κατατάχτηκε 21ος, 2,021” πίσω από τον Viñales.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube