Milner LRM-1: Ένα σκληροτράχηλο Range Rover Evoque [video]

Milner LRM-1: Ένα σκληροτράχηλο Range Rover Evoque [video]

Ένα αγωνιστικό που μοιάζει με το Range Rover Evoque παραγωγής, αν και δεν βασίζεται σε εκείνο, παρουσίασε η βρετανική Milner.

Ένα από τα ομορφότερα σημερινά SUV, το Range Rover Evoque, δανείζει τη σιλουέτα του στο νέο αγωνιστικό LRM-1 της βρετανικής Milner Off Road Racing. Βέβαια, με μικρότερες διαστάσεις και έναν V8 τοποθετημένο στο κέντρο, λίγη σχέση έχει με το Evoque παραγωγής.

Παρότι η εμφάνισή του παραπέμπει απευθείας στο Range Rover Evoque, η αλήθεια είναι ότι το Milner LRM-1 δεν μοιράζεται ούτε ένα τμήμα του αμαξώματος ή των μηχανικών μερών με το πολυτελές βρετανικό SUV. Δανείζεται το στιλ του αλλά παρότι δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά είναι περίπου 20% μικρότερο.



Συγκεκριμένα είναι 10 cm πιο στενό, με περίπου 50 cm μικρότερο μήκος, αλλά μεγαλύτερο μεταξόνιο. Κάτω από το όμορφο αμάξωμα κρύβεται το σωληνωτό πλαίσιο «R5» της Milner. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια σε κάθε τροχό, με τις τεράστιες διαδρομές που απαιτούνται στους αγώνες cross country.

Πίσω από τη 2θέσια καμπίνα του Milner LRM-1 βρίσκεται ένας 5λιτρος V8 με μηχανικό υπερσυμπιεστή από Range Rover, που αποδίδει 550 PS και 69,3 kgm. Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Αν το παραπάνω σύνολο κινητήρα-μετάδοσης υπερκαλύπτει ή... δεν καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του πελάτη, η Milner μπορεί να διαθέσει το LRM-1 και ως «rolling chassis», χωρίς μοτέρ και κιβώτιο.



[Πηγές: Worldcarfans, Milner Off Road Racing, Firebird Design]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube