Με 3κύλινδρο 1.5 DIG-T R 400 ίππων θα εφοδιάζεται το Nissan ZEOD RC [video]

Με 3κύλινδρο 1.5 DIG-T R 400 ίππων θα εφοδιάζεται το Nissan ZEOD RC [video]

Η Nissan αποκάλυψε τον θερμικό κινητήρα του ηλεκτρικού αγωνιστικού ZEOD RC.

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό της Nissan, ZEOD RC, αποκαλύφθηκε επίσημα πριν μερικούς μήνες και θα λάβει μέρος στον φετινό 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Αυτό που γνωρίζαμε έως τώρα είναι ότι το Nissan ZEOD RC θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα συμπληρώσει έναν ολόκληρο αγωνιστικό γύρο 13,7 km της πίστα του Le Mans χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και μετά θα αναλάμβανε δράση και ο θερμικός κινητήρας. Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του βενζινοκινητήρα του αγωνιστικού μοντέλου.

Η Nissan και η Nismo (Nissan Motorsports) δεν μας άφησαν άλλο σε αγωνία και παρουσίασαν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα σιγοντάρει το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό. Πρόκειται για έναν 3κύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων, 1.5 DIG-T R ονομάζεται, με απόδοση 400 ίππους και 38,7 kgm ροπής.

Ο μικρός σε διαστάσεις κινητήρας, 500 mm ύψος x 400 μήκος x 200 mm πλάτος, στροφάρει μέχρι τις 7.500 rp.p.m., ζυγίζει μόλις 40 kg και σύμφωνα με την Nissan χωράει σε μία χειραποσκευή αεροπλάνου. Ακόμα, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πρώτες φωτογραφίες του νέου κινητήρα παρουσιάζουν και τον Πρόεδρο της Nismo, Shoichi Miyatani, να ποζάρει αγκαλιά με τον κινητήρα, δείχνοντάς μας πόσο μικρός και ελαφρύς είναι.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με αυτά που αναφέρει η ιαπωνική εταιρεία, ο κινητήρας αυτός έχει καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους (10 PS/1kg) και από αυτούς που χρησιμοποιούνται στην F1.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube