Ματαιώθηκε ο Race of Champions 2013

Ματαιώθηκε ο Race of Champions 2013

Οι οργανωτές του Αγώνα των Πρωταθλητών (RoC) αναγκάστηκαν να ματαιώσουν τη φετινή διοργάνωση στην Μπαγκόκ λόγω της πολιτικής αναταραχής στην Ταϊλάνδη

Η Αθλητική Αρχή της Ταϊλάνδης μαζί με τους οργανωτές του RoC δήλωσαν ότι η κατάσταση σημαίνει πως ο αγώνας δεν μπορεί να πάρει άδεια τέλεσης.

Οι οργανωτές του RoC έβγαλαν ανακοίνωση ότι «εξετάζουν τις δυνατότητες επανάληψης της περσινής επιτυχίας του θεσμού στη Μπαγκόκ, σε άλλη ημερομηνία».

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, όπου ακτιβιστές έχουν στήσει οδοφράγματα έξω από δημόσια κτίρια καλώντας τον πρωθυπουργό Yingluck Shinawatra να παραιτηθεί.

Το Σαββατοκύριακο, διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το γραφείο του Shinawatra στο κυβερνητικό κτίριο.

Είναι οι χειρότερες ταραχές που έχει ζήσει η Ταϊλάνδη μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες του 2010, όταν κλήθηκε ο στρατός για να διαλύσει τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς.

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής F1, Michael Schumacher, ο θρύλος του Le Mans, Tom Kristensen, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι 2013, Sebastien Ogier, είχαν υπογράψει μεταξύ άλλων για να συμμετάσχουν στο φετινό RoC.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube