Μark Webber: Πρώτες δοκιμές με την Porsche LMP1

Μark Webber: Πρώτες δοκιμές με την Porsche LMP1

Μπορεί να αποχώρησε από την F1 ο Αυστραλός, αλλά δεν έφυγε και από τις πίστες.

Νωρίτερα από το αναμενόμενο και με την άδεια της Red Bull (το συμβόλαιό του κανονικά λήγει στο τέλος του 2013), ο Mark Webber πραγματοποίησε τις πρώτες του δοκιμές γνωριμίας με την Porsche LMP1.
 
Στην Πορτογαλία λοιπόν και στην πίστα του Portimao, ο Webber γνώρισε το αυτοκίνητο με το οποίο θα "συμβιώσει" το 2014 και δήλωσε ενθουσιασμένος από τη γνωριμία. "Πρόκειται για ένα συναρπαστικό project - δήλωσε - και πραγματικά ήταν μια έντονη εμπειρία για μένα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Red Bull που μου έδωσε την ευκαιρία να ενταχθώ στην ομάδα τόσο νωρίς. Για μένα είναι σημαντικό το γεγονός ότι μπορώ να ενταχθώ τόσο γρήγορα στην ομάδα, αφού μου επιτρέπει να συμβάλλω στην περαιτέρω εξέλιξη του αυτοκινήτου. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και χρειάζεται σκληρή δουλειά".
Από την πλευρά του, ο Fritz Enzinger, επικεφαλής του project αφού ευχαρίστησε και αυτό τη Red Bull, δήλωσε πως από τον Ιούνιο που ξκεκίνησαν τις δοκιμές ΄χουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου, τονίζοντας πως "κάθε χιλιόμετρο ήταν σημαντικό, καθώς συλλέγαμε στοιχεία που μας βοηθούν στην εξέλιξη του αυτοκινήτου. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν το 2014, αφού μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος, με τον αγώνα του Silverstone, στα μέσα Απριλίου, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν".
Ωστόσο κοινό μυστικό είναι πως ο κυρίαρχος στόχος της ομάδας είναι οι 24 ώρες του Le Mans, εκεί που θα έχουν να αντιμετωπίσουν την Audi αλλά και την Toyota. 
Μέχρι στιγμής η Porsche έχει ανακοινώσει τους τέσσερις από τους έξι οδηγούς που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Αντοχής το 2014 και αυτοί είναι οι Mark Webber, Timo Bernhard, Romain Dumas και Neel Jan

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube