Λουξ Cola Plus ‘n Light PICK 2017 - Σε 10 ημέρες

Λουξ Cola Plus ‘n Light PICK 2017 - Σε 10 ημέρες

Μόλις 10 μέρες μας χωρίζουν από τη μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου η Πάτρα μεταμορφώνεται σε ένα street circuit για καρτ και όχι μόνο.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του 9ου PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο King George Palace στην Αθήνα η πρώτη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης.

Παρουσία φορέων, εκπροσώπων του Τύπου, χορηγών και απλών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, παρουσιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα όσα θα διαδραματιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.



Από την πλευρά της Περιφέρειας που συνδιοργανώνει τον αγώνα μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος ο οποίος τόνισε: «Είναι σημαντικό στοιχείο ότι αυτή η διοργάνωση προσφέρεται δωρεάν στην κοινωνία της Πάτρας και όχι μόνο. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν τους αγώνες, είτε το βλέπουν σαν event, είτε σαν αγώνα και είναι μοναδικό αυτό που γίνεται σε ελληνικό χώρο. Η επιτυχία είναι δεδομένη».



Η Ολυμπία Οδός παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο φετινό PICK. Όχι μόνο διότι είναι μεταξύ των χορηγών αλλά κυρίως γιατί η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου φέρνει την Πάτρα πιο κοντά μας, διασφαλίζει την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση για αγωνιζόμενους και θεατές. Η κ. Σοφία Στάμου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού τόνισε: «Είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε ότι η Ολυμπία Οδός δεν είναι η πίστα του PICK. Σε όλους αρέσει η ταχύτητα και ο τρόπος να απολαύσουμε την γρήγορη οδήγηση είναι σε ειδικές πίστες με ασφάλεια όπως το PICK. Είναι γιορτή για την Πάτρα, γιορτή και για εμάς το PICK. Ο δρόμος ολοκληρώθηκε και θέλουμε να συμβάλουμε στην ασφαλή οδήγηση. Το καρτ είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να εκπαιδεύσουμε καλούς οδηγούς.



Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αντιπρόεδρος και marketing director της εταιρείας Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, ο Πλάτων Μαρλαφέκας δήλωσε: «Είναι σημαντικό που υπάρχει από τον κόσμο και τα ΜΜΕ τέτοια αντιμετώπιση στη διοργάνωση, καθότι αισίως έχουμε φτάσει στο 9ο PICK. Έχουμε έναν καινούργιο δρόμο φέτος που οδηγεί στην Πάτρα, είναι σημαντικό και αξίζει να έρθει ο κόσμος να περάσει ένα πολύ ευχάριστο Σαββατοκύριακο, να ζήσει την εμπειρία του PICK. Ο κόσμος δίνει δύναμη».



Ο Βασίλης Παναγόπουλος που εκπροσώπησε την χορηγό εταιρεία ΕΚΟ δήλωσε: «Χαίρομαι που για 9η χρονιά είμαστε από τους χορηγούς του PICK. Είναι από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις στην Ελλάδα, αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και θεωρώ ότι θα είναι από τα καλύτερα PICK το φετινό. Σαν ΕΚΟ χορηγούμε μεγάλες διοργανώσεις όπως το PICK και το Ράλι Ακρόπολις. Πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και άλλοι χορηγοί, έτσι ώστε να γίνουν τέτοιες διοργανώσεις σε περισσότερες πόλεις, γιατί υπάρχουν και φυτώρια με νέα παιδιά από πίσω».



Ο Κώστας Σταματάκης διευθυντής marketing και costumer directon της εταιρείας Κωτσόβολος που είναι χορηγός δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε ως χορηγοί και δωροθέτες. Δεχόμαστε περίπου 900 προτάσεις συνεργασίας κάθε χρόνο, αλλά ξεχωρίσαμε το PICK και χαιρόμαστε που θα βοηθήσουμε. Αξίζει στην Πάτρα το PICK. Μας αρέσει πολύ σαν διοργάνωση και συμμετέχουμε. Γιορτάζουμε φέτος 15 χρόνια παρουσίας στην Πάτρα, έχουμε υποχρέωση στην Πάτρα και για αυτό θέλουμε να το ανταποδώσουμε, καθώς έχουμε πουλήσει τόσες συσκευές που αντιστοιχούν περίπου 9 σε κάθε σπίτι».



Ο αλυτάρχης του αγώνα Στέλιος Καγιάφας τόνισε: «Άλλαξε η εκκίνηση, πήγε στο πάνω μέρος της Πλ. Γεωργίου, η διαδρομή είναι ίδια, αλλά με αντίθετη φορά. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυτά που πρέπει. Εγώ εκτός από τους χορηγούς θέλω να ευχαριστήσω τους οδηγούς γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχουν αγώνες».



Ο Αλέξης Παυλόπουλος, αντιπρόεδρος του ΑΟΠ που έχει την ευθύνη για το αγωνιστικό κομμάτι δήλωσε: «Οι θεατές είναι κάθε χρόνο πολλοί και έχουμε επισκέπτες από άλλες πόλεις. Αυτό μας ικανοποιεί, αλλά αυξάνει την ευθύνη και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να πάρει ο ΑΟΠ. Η ασφάλεια είναι το πρώτο μέλημά μας. Ο αγώνας φέτος έχει αντίθετη χάραξη και αυτό για εμάς είναι μία πρόκληση. Ο ΑΟΠ και τα μέλη του, έχουν τις γνώσεις και την ικανότητα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις».



Στο φινάλε της συνέντευξης το λόγο πήραν δύο από τους ανθρώπους που θα δώσουν άλλο «αέρα» στο περιθώριο του διημέρου. Ο λόγος για τον Λάμπρο Αθανασούλα [φωτό πάνω] και τον Κωνσταντίνο Ιαβέρη. Ο πρώτος μαζί με τους συναθλητές του θα πραγματοποιήσουν τα περίφημα Dirt Games, μια επίδειξη με χωμάτινα καρτ που προσφέρουν θέαμα και δυνατές συγκινήσεις και στην άσφαλτο. Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, θα δώσει το παρόν με το ιστορικό FIAT Punto με το οποίο έχει γράψει την δική του ιστορία στους αγώνες. «Θα δείξουμε στο κοινό ότι το χωμάτινο καρτ, είναι εξίσου αποδοτικό και στην άσφαλτο», δήλωσε ο Λάμπρος Αθανασούλας, ενώ ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δημιουργεί καλύτερους ανθρώπους».

Διοργανωτές του 9ου PICK – Λουξ Cola Plus ‘n Light είναι η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών και η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Νέων. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.  Αρωγοί είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών. Μέγας Χορηγός αλλά και χορηγός ονομασίας του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ θα είναι η Λουξ-Cola Plus ‘n Light.

Χορηγοί της διοργάνωσης θα είναι επίσης η ΕΚΟ, ο Κωτσόβολος και η Ολυμπία Οδός.

Η Πατρινή επιχείρηση Super Market Ανδρικόπουλος επέλεξε να είναι και φέτος ο χορηγός εκκίνησης, ενώ χορηγοί Πίστας θα είναι η Falken Tyres και η ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε. Υποστηρικτές του αγώνα θα είναι η Superfast Ferries και για ακόμα μία χρονιά η Interamerican, ενώ υποστηρίκτριες εταιρείες για το καλλιτεχνικό κομμάτι του διημέρου θα είναι το energy drink Β52 και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Δωροθέτης εκτός από χορηγός της διοργάνωσης θα είναι το κορυφαίο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα ο Κωτσόβολος.

Την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση σε όλη την Ελλάδα μέσω συνεργαζόμενων σταθμών έχει αναλάβει το Ionian Channel, που θα καλύψει τον αγώνα με 11 κάμερες και drone.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube