Le Mans 24 Ώρες: «Ένα-δύο-τρία» των Audi στα πρώτα δοκιμαστικά [video]

Le Mans 24 Ώρες: «Ένα-δύο-τρία» των Audi στα πρώτα δοκιμαστικά [video]

Ο Λοϊκ Ντιβάλ ήταν μπροστά από τα δύο άλλα Audi στις ελεύθερες δοκιμές για τις 24 Ώρες του Λε Μαν, που διακόπηκαν λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος του οδηγού GT Τρέισι Κρον

Ο Λοϊκ Ντιβάλ ήταν μπροστά από τα δύο άλλα Audi στις ελεύθερες δοκιμές για τις 24 Ώρες του Λε Μαν, που διακόπηκαν λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος του οδηγού GT Τρέισι Κρον.

Ο χρόνος 3’ 25” 514 του Γάλλου με το Νο.2 Audi R18 e-tron quattro, το οποίο μοιράζεται με τους Άλαν ΜακΝίς και Τον Κρίστενσεν, σημειώθηκε ενώ έμενε λιγότερο από μία ώρα δοκιμών. Ξεπέρασε τον προηγούμενο κορυφαίο χρόνο του Μπενουά Τρελουγιέ με το Νο.1 Audi κατά 1 δευτερόλεπτο.

Ο Μαρσέλ Φάσλερ πήρε το τιμόνι από τον Τρελουγιέ και βελτίωσε το χρόνο του Νο.1 Audi, αλλά και πάλι ήταν 0,645” πιο αργός από τον Ντιβάλ.

Οι χρόνοι έδειχναν ότι θα έπεφταν την τελευταία ώρα, αλλά οι δοκιμές διακόπηκαν όταν ο Κρον τράκαρε τη Ferrari GTE Am της ιδιωτικής ομάδας του στα κατηφορικά εσάκια Dunlop. Αν και ο Αμερικανός βγήκε σώος, η ζημιά στα προστατευτικά λάστιχα της πίστας δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί εγκαίρως.

Τα εργοστασιακά Toyota ήταν στην 4η και 5η θέση, με το Νο.8 αυτοκίνητο του Άντονι Ντέιβιντσον ταχύτερο από το Νο.7 του Καζούκι Νακατζίμα. Ο Νικ Χάιντφελντ ήταν ο ταχύτερος με μη υβριδικό αυτοκίνητο της κορυφαίας κατηγορίας LMP1.

Στην LMP2, πρώτος ήταν ο Μπερτράν Μπαγκέτ με το ΟΑΚ Morgan-Nissan.

Η μάχη για την πρώτη θέση στην κατηγορία GTE Pro (επαγγελματιών οδηγών) ήταν συνεχής παρά τη βροχή τη δεύτερη ώρα. Ταχύτερος τελικά ήταν ο Ρίτσαρντ Λιτς με την εργοστασιακή Porsche 911, δύο δέκατα μπροστά από τη Ferrari της AF Corse που οδηγούσε ο Καμούι Κομπαγιάσι.

Στην ερασιτεχνική κλάση GTE Am, πρώτη ήταν η Aston Martin των Νίγκαρντ, Πόουλσεν και Σίμονσεν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube