Και η Virgin στη Formula E

Και η Virgin στη Formula E

H Virgin ανακοίνωσε τα σχέδιά της να συμμετάσχει στην εναρκτήρια σεζόν της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula E.

Οι οργανωτές του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula E, ύστερα από τη χτεσινή ανακοίνωση του καλανταριού της εναρκτήριας σεζόν της διοργάνωσης, ανακοίνωσαν ότι Virgin θα είναι η ένατη ομάδα που μπαίνει στο θεσμό.

Με έδρα στη Βρετανία, η Virgin επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, που ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου 2014 στο Πεκίνο στην Κίνα, με επικεφαλής της ομάδας τον Alex Tai με την αμέριστη υποστήριξη του ιδρυτή της εταιρείας Richard Branson.

Να θυμίσουμε ότι οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη Formula E είναι οι Andretti Autosport, Dragon Racing, China Racing, Super Aguri, Mahindra Racing, Drayson Racing, e.dams και Audi Sport ABT.

Ένα σύνολο δέκα ομάδων θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Formula E και όλες θα αγωνίζονται με το μονοθέσιο Spark-Renault SRT 01E που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Spark Racing Technology. Ο ηλεκτροκινητήρας του μονοθεσίου που αποδίδει 272 PS είναι φτιαγμένος από τη McLaren Electronics System που προμηθεύει επίσης το κιβώτιο και τα ηλεκτρονικά, ενώ το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας και του τροφοδοτικού είναι από τη Williams Advanced Engineering.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube