H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αναγνώρισε τη FIA

H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αναγνώρισε τη FIA

H πλήρης αναγνώριση της FIA από τη ΔΟΕ ανοίγει νέους δρόμους στα motorsports

H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) προχώρησε στην πλήρη αναγνώριση της FIA, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου σύμφωνα με τα αθλητικά και διοικητικά πρότυπα του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη. Η απόφαση λήφθηκε από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ, που συνήλθε στο Buenos Aires μεταξύ 7 και 10 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση της ΔΟΕ επιβεβαιώνει ότι οι θεσμοί, οι πρακτικές και οι δραστηριότητες της FIA συνάδουν πλήρως με τον Ολυμπιακό καταστατικό χάρτη, περιλαμβανομένων της υιοθέτησης και εφαρμογής του Παγκόσμιο Κώδικα κατά του ντόπινγκ. Η ανακοίνωση της FIA αποτελεί το τελικό βήμα στην ενσωμάτωση της FIA στη διεθνή αθλητική κοινότητα, μια διαδικασία που άρχισε από τον Πρόεδρο της FIA, Jean Todt ύστερα από μια συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Jacques Rogge το 2010. Έκτοτε η FIA εντάχθηκε στο SportAccord (τον Οργανισμό ομπρέλα τόσο για Ολυμπιακές όσο και μη Ολυμπιακές Ομοσπονδίες και τους διοργανωτές διεθνών αθλητικών συναντήσεων), το ARSIF (Οργάνωση μη Ολυμπιακών Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία κατά του ντόπινγκ (WADA).

Ο Πρόεδρος της FIA κ. Jean Todt δήλωσε: «Η πλήρης αναγνώριση της ΔΟΕ του ηγετικού ρόλου της FIA για την προώθηση και διακυβέρνηση του αυτοκινηταθλήματος αποτελεί μια αναγνώριση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια προκειμένου να πληρούνται τα διεθνή αθλητικά, διακυβερνητικά και ηθικά πρότυπα». Συνεχίζοντας, ο κ. Todt τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική είδηση για τις 130 συνολικά Εθνικές Αθλητικές Αρχές που εκπροσωπεί η FIA. Μέσω της ένταξής τους στη FIA, έχουν τώρα τη στήριξη της ΔΟΕ για να εμπλακούν πλήρως στο έργο της Εθνικής τους Ολυμπιακής Επιτροπής. Αυτό θα αυξήσει την αναγνωρισιμότητα και θα εξυψώσει το στάτους του αυτοκινηταθλήματος στη χώρα τους και θα εμπνεύσει περισσότερους φίλους του motorsport να εμπλακούν πιο ενεργά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube