Γιάννης Λάντζης και BMW Σπανός στο CIK FIA Academy Trophy

Γιάννης Λάντζης και BMW Σπανός στο CIK FIA Academy Trophy

Η BMW Σπανός υποστηρίζει την προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή Γιάννη Λάντζη στον διεθνή θεσμό CIK FIA Academy Trophy.

Το Academy Trophy θεωρείται ο κορυφαίος θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάδειξη νέων ταλέντων μέσω των αγώνων καρτ.

Η CIK-FIA σε συνεργασία με τον κατασκευστή σασί Parolin Racing Kart τα πρώτα χρόνια και το OTK Group στη συνέχεια, διοργανώνει το απόλυτα ενιαίο πρωτάθλημα για οδηγούς της κατηγορίας Junior. Φέτος συμμετέχουν 49 αθλητές από 39 χώρες. Θα παραλάβουν ολόιδια καρτ έπειτα από κλήρωση και έχοντας περιορισμό και στον αριθμό των ελαστικών, θα διεκδικήσουν το καλύτερο. Οι οδηγοί που διακρίθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, χαράζουν ήδη τη δική τους πορεία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Ελλάδα είναι παρούσα από την πρώτη κιόλας χρονιά διεξαγωγής του κορυφαίου αυτού θεσμού. Φέτος εκπρόσωπος της χώρας μας είναι ο Γιάννης Λάντζης.

Ο Έλληνας οδηγός και ο μηχανικός του Κώστας Χατζής βρίσκονται ήδη στο Le Mans στη Γαλλία για τον δεύτερο αγώνα του θεσμού. Στον πρώτο αγώνα ο Λάντζης είχε δείξει σπουδαία ταχύτητα, μαχητικότητα και προσαρμοστικότητα στις δύσκολες συνθήκες και στον υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό. Αλλά μηχανικές βλάβες και ένα τρακάρισμα για το οποίο δεν έφερε καμία ευθύνη και για το οποίο  ο αντίπαλός του δέχτηκε βαριά ποινή, τον άφησε οριακά εκτός του τελικού. Στον δεύτερο αγώνα ελπίζουμε όλοι η τύχη να είναι με το μέρος του.

Εκτός από τους γονείς του και τον προπονητή – μηχανικό του Κώστα Χατζή, ο Λάντζης θα έχει στο πλευρό του και τον μεγαλύτερο διανομέα του επίσημου δικτύου της BMW στην Ελλάδα, την BMW Σπανός. Οι επιδόσεις, η εμμονή στην τελειότητα, η συνέπεια και η σοβαρότητα σε ό,τι κάνουν είναι κοινές αξίες για τον οδηγό, την ομάδα, τον χορηγό και όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την προσπάθεια. Ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube