Γεύση από το Audi RS5 του DTM πήρε ο Ogier

Γεύση από το Audi RS5 του DTM πήρε ο Ogier

Ο Sébastien Ogier οδήγησε το RS5 με το οποίο μετέχει η Audi στο φετινό DTM και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής εμπλοκής του στο πρωτάθλημα.

Ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα στο WRC και οδηγός της Volkswagen, Sébastien Ogier, βρέθηκε χθες για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού του DTM και δήλωσε ενθουσιασμένος.

Με τον εργοστασιακό οδηγό της Audi, Mattias Ekström, να τον κατατοπίζει από το δεξί μπάκετ, ο Γάλλος έκανε πέντε γύρους στη μικρή πίστα του Nürburgring και σύμφωνα με τον Ekström «ήταν αρκετά γρήγορος, παρόλο που τα ελαστικά ήταν φθαρμένα».

«Χωρίς τις οδηγίες του Mattias δεν θα μπορούσα να πάω τόσο γρήγορα αμέσως και ειδικά να συνηθίσω τα φρένα. Το Polo R WRC έχει δυνατά φρένα, αλλά η επιβράδυνση στο Audi είναι πραγματικά σε άλλη κατηγορία», δήλωσε ο Ogier. «Οι πέντε γύροι ήταν αρκετοί για να μου ανοίξει η όρεξη για περισσότερο. Τώρα θέλω να κάνω ένα πραγματικό τεστ με το Audi RS5 DTM. Το αυτοκίνητο είναι φανταστικό και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ».

Ο Γάλλος, που νωρίτερα φέτος αγωνίστηκε και στο Porsche Supercup στο Μονακό, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν σκέφτεται να συμμετάσχει σε αγώνες πίστας, αλλά παραδέχθηκε ότι το DTM είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για το μέλλον.

«Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο WRC αυτή τη στιγμή και στο στόχο μου να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής» τόνισε, «αλλά μπορώ να με φανταστώ να αγωνίζομαι στο DTM μόλις η καριέρα μου στα ράλι ολοκληρωθεί».

Μετά τη βόλτα που έκανε ο Ogier με το Audi RS5 DTM, ήταν η σειρά του Mattias Ekström να δανειστεί το Volkswagen Polo R WRC του Γάλλου και να κάνει μια σύντομη βόλτα σε μια διαδρομή δίπλα στην πίστα του Nürburgring.

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, μου άνοιξε και μένα την όρεξη για κάτι περισσότερο», δήλωσε ο δυο φορές πρωταθλητής του DTM.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube