Formula E, Buenos Aires: Πρώτη νίκη του da Costa
O Antonio Felix da Costa αναδύθηκε από τα συντρίμμια των πολλών συγκρούσεων για να πάρει τη νίκη στον αγώνα των ηλεκτρικών μονοθεσίων, μέσα στο Μπουένος Άιρες.
Ο Πορτογάλος οδηγός της ομάδας Amlin Aguri πήρε τη νίκη το Σάββατο το απόγευμα, μέσα στο ζεστό απόγευμα και τον καυτό συναγωνισμό στο δεύτερο μισό του αγώνα.
Στους πρώτους 15 γύρους ο αγώνας ήταν κανονικός, με τον Sebastien Buemi επικεφαλής, μπροστά από τους Lucas di Grassi και Nick Heidfeld.
Όμως, αφότου ο Karun Chandhok χτύπησε στον τοίχο της Στροφής 10, λίγο πριν την αλλαγή μονοθεσίων –ένα ατύχημα που οφειλόταν σε σπασμένη πίσω ανάρτηση– ο αγώνας άλλαξε πρόσωπο και το να είσαι επικεφαλής έγινε κατάρα.
Δεν είχαν καλά-καλά μαζευτεί τα συντρίμμια του Chandhok και μόλις είχε ξαναρχίσει ο αγώνας μετά το Safety Car (κάτω), όταν ο Buemi έπεσε στον τοίχο ακριβώς στο ίδιο σημείο. Ήταν το τέλος ενός διημέρου κυριαρχίας του Ελβετού οδηγού της e.dams, που παραχώρησε την πρωτοπορία του αγώνα στον di Grassi.
O Βραζιλιάνος έμεινε επικεφαλής για δύο μόλις γύρους, πριν γίνει το θύμα της ίδιας ακριβώς μπαριέρας, αφού του έσπασε η ανάρτηση. Η σκυτάλη πέρασε στον Nick Heidfeld.
O Heidfeld ήταν απασχολημένος να κρατάει πίσω του τον Sam Bird, που τον πίεζε ασφυκτικά πριν μπει στα pits για να εκτίσει μια ποινή διέλευσης επειδή είχε αγνοήσει το κόκκινο φως στην έξοδο του pit-lane.
Ο Bird επανήλθε στον αγώνα στη 12η θέση, αφήνοντας τον Heidfeld να προσπαθεί να ξεφύγει από τους da Costa και Jean-Eric Vergne. Αυτό γινόταν για 6 γύρους, πριν δεχτεί ποινή και ο Γερμανός, λόγω υπέρβασης του ορίου ταχύτητας στα pits.
Έτσι η πρώτη θέση πέρασε στον da Costa ενώ απέμενε ένας μόνο γύρος, στον οποίο έγινε χαμός για τη 2η και την 3η θέση, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να νικήσει ανενόχλητος (φωτ. κάτω). Οι Jaime Alguersuari, Vergne και Daniel Abt σπρώχτηκαν αναμεταξύ τους κι έμειναν πίσω, ανοίγοντας την πόρτα στον Nicolas Prost –που δεν ήταν πουθενά λίγους γύρους πριν– για να τερματίσει δεύτερος.
Τρίτος τερμάτισε ο Nelson Piquet Jr, που είχε χάσει χρόνο αφού η ομάδα του καθυστέρησε να τον καλέσει στα pits όταν βγήκε το Safety Car.
Οι Alguesuari και Bruno Senna συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, μπροστά από τον Vergne και τον Bird που σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΓΥΡΟΥΣ:
Θ. | Οδηγός | Ομάδα | Διαφ. |
1 | Antonio Felix da Costa | Aguri | 48’52”100 |
2 | Nicolas Prost | e.dams | 5.354” |
3 | Nelsinho Piquet | China | 8.552” |
4 | Jaime Alguersuari | Virgin | 11.148” |
5 | Bruno Senna | Mahindra | 11.535” |
6 | Jean-Eric Vergne | Andretti | 13.319” |
7 | Sam Bird | Virgin | 13.617” |
8 | Salvador Duran | Aguri | 14.724” |
9 | Nick Heidfeld | Venturi | 15.464” |
10 | Oriol Servia | Dragon | 19.334” |
11 | Stephane Sarrazin | Venturi | 28.973” |
12 | Ho-Pin Tung | China | 37.858” |
13 | Marco Andretti | Andretti | 1 γύρος |
14 | Daniel Abt | Abt | 2 γύροι |
15 | Jerome D'Ambrosio | Dragon | 2 γύροι |
- | Jarno Trulli | Trulli | Εγκατ. |
- | Lucas di Grassi | Abt | Εγκατ. |
- | Sebastien Buemi | e.dams | Εγκατ. |
- | Michela Cerruti | Trulli | Εγκατ. |
- | Karun Chandhok | Mahindra | Εγκατ. |
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΑΓΩΝΕΣ:
Θ. | Οδηγός | Βαθμοί |
1 | Lucas di Grassi | 58 |
2 | Sam Bird | 48 |
3 | Sebastien Buemi | 43 |
4 | Nicolas Prost | 42 |
5 | Nelsinho Piquet | 37 |
6 | Antonio Felix da Costa | 29 |
7 | Jaime Alguersuari | 26 |
8 | Jerome D'Ambrosio | 22 |
9 | Franck Montagny | 18 |
10 | Karun Chandhok | 18 |



