Επίσημο: Νέα BMW M235i Racing

Επίσημο: Νέα BMW M235i Racing

Η ΒΜW παρουσίασε επίσημα την M235i Racing που βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής και θα πωλείται σε ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες.

Βασισμένη στην M235i παραγωγής, η έκδοση Racing θα διατίθεται στους ιδιώτες αγωνιζομένους από τον επόμενο χρόνο με τιμή € 59.500.

Η M235i Racing χρησιμοποιεί το ίδιο 3λιτρο 6κύλινδρο μοτέρ με το twin-scroll τούρμπο που φορά και η στάνταρ M235i, μόνο που η ισχύς έχει ανέβει από τους 326 στους 332 PS. Όπως και το αυτοκίνητο παραγωγής, η M235i Racing θα διατίθεται με ABS, DSC και DTC, αλλά θα περιλαμβάνεται και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Η BMW πρόσθεσε στο αυτοκίνητο νέο εμπρός κι πίσω σπόιλερ, όπως κι ένα νέο διαχύτη και ανθρακονημάτινους εξωτερικούς καθρέφτες. Η BMW λέει ότι αναμένει το αυτοκίνητο να χρησιμοποιηθεί από οδηγούς που εμπλέκονται για πρώτη φορά με αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του VLN Endurance Championship και των 24 Ωρών του Nürburging, όπως και του εσωτερικού της πρωταθλήματος BMW Sports Trophy.



Ο αγωνιστικός επικεφαλής της BMW Motorsport, Jens Marquardt, δήλωσε: « Τα μοντέλα παραγωγής από το τμήμα BMW M Performance Automobiles είναι ήδη πολύ σπορ αυτοκίνητα. Έτσι δεν καθίσταται αναγκαίο ν προχωρήσουμε σε πολλές τροποποιήσεις για να φτιάξουμε μια M235i Coupé για να την μετατρέψουμε σε αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το τμήμα BMW Motorsport μπορεί να στηριχτεί στη μακρά του παράδοση για να παρέχει σε φιλόδοξες ομάδες κι οδηγούς ένα οικονομικό τρόπο για να συμμετάσχουν σε αγώνες, προσφέροντάς τους παράλληλα ένα πέρα για πέρα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο».

[Πηγή BMW Motorsport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube