Η Peugeot στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross

Η Peugeot στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross

Η γαλλική φίρμα θα συμμετάσχει φέτος με το 208 Τ16 στο νέο FIA World RallyX, σε συνεργασία με την πολυπρωταθλήτρια ομάδα Hansen Motorsport

Η ομάδα, που θα μετονομαστεί σε Peugeot-Hansen, έχει επικεφαλής τον θρύλο του rallycross, Kenneth Hansen, και έχει κερδίσει συνολικά 18 πανευρωπαϊκούς τίτλους.

Ανάμεσα στους τίτλους αυτούς είναι και οι δύο τελευταίοι του European Rallycross με οδηγό τον Ρώσο Timur Timerzyanov.

«Νιώθουμε μεγάλη περηφάνια και τιμή που συνεργαζόμαστε με την Peugeot Sport στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA», δήλωσε ο Hansen. «Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ισχυρότερο κίνητρο, αλλά έχουμε επίγνωση ότι το πρόγραμμα συνεπάγεται και τεράστια ευθύνη. Να είστε όμως βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην το μετανιώσει η Peugeot που εμπιστεύτηκε τη Hansen Motorsport».  

Η Peugeot έχει πλούσιο παλμαρές στο rallycross, με τους Φιλανδούς 0Seppo Niittymaki και Matti Alamaki να παίρνουν 4 ευρωπαϊκούς τίτλους στη σειρά με το θρυλικό 205 T16, ανάμεσα στο 1987 και το 1990.

O Bruno Famin, διευθυντής της Peugeot Sport, είπε ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα του rallycross ήταν η αιτία για την επιστροφή του Γάλλου κατασκευαστή.

«Μας προσέλκυσε στο rallycross μια ολόκληρη σειρά από παράγοντες, που περιλαμβάνουν τη θεαματική πλευρά του, το πλήθος των θεατών και τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν», είπε ο Famin. «Ήταν φυσικό να επιδιώξουμε συνεργασία με μια από τις καλύτερες ομάδες στο χώρο, την Hansen Motorsport.

«Η ομάδα Peugeot-Hansen αρχίζει από το μηδέν για το νέο αυτό πρωτάθλημα και θα αντιμετωπίσουμε μια συναρπαστική πρόκληση με το ημερολόγιο των 12 αγώνων ανά τον κόσμο, σε μερικές από τις στρατηγικά πιο σημαντικές αγορές για τη φίρμα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube