Η Peugeot στο Dakar με Sainz και Despres [video]

Η Peugeot στο Dakar με Sainz και Despres [video]

Οι Γάλλοι θα επιστρέψουν το 2015 με οδηγούς τον Carlos Sainz και τον πολυνίκη του αγώνα με μοτοσικλέτα, Cyril Despres

Η Peugeot θα πάρει μέρος στον μαραθώνιο αγώνα, τον ερχόμενο Ιανουάριο, για πρώτη φορά από τότε που γιόρτασε την τέταρτη κατά σειρά νίκη της, πριν 25 χρόνια.

Σε ανακοίνωσή της η Peugeot λέει: «Αναπόφευκτα, η απόφαση φέρνει στη μνήμη μια ιδιαίτερα επιτυχημένη περίοδο στην ιστορία της γαλλικής ομάδας, που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στο Dakar κερδίζοντας τον θρυλικό αγώνα επί τέσσερα συνεχή χρόνια, από το 1987 έως το 1990, πρώτα με το 205 Τ16 Grand Raid και μετά με το εξίσου εμβληματικό 405 T16 Grand Raid».

Το αυτοκίνητο με το οποίο θα επιστρέψει η Peugeot θα είναι βασισμένο στο crossover 2008.

«Το Dakar θα είναι φυσικά το κύριο σημείο εστίασης του νέου, πολυετούς προγράμματος της Peugeot, που θα περιλαμβάνει επίσης έναν αριθμό άλλων αγώνων οι οποίοι θα τη βοηθήσουν να προετοιμαστεί για τον νοτιοαμερικάνικο Μαραθώνιο», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Για τον Sainz θα είναι η πρώτη συμμετοχή με τη γαλλική ομάδα και ο νικητής του 2010 είπε ότι ήταν δύσκολο να αρνηθεί την πρόταση.

«Πολλές φορές αγωνίστηκα ενάντια στην Peugeot στο παρελθόν και ξέρω πόσο παθιασμένοι είναι με τους αγώνες», δήλωσε. «Ξέρω επίσης ότι αν αποφασίσουν ένα πρόγραμμα, θα τα δώσουν όλα γι’ αυτό. Κι εγώ έτσι είμαι. Δεδομένου του πόσο αγαπώ το Dakar, δεν μπορούσα να αρνηθώ όταν μου ζήτησαν να πάρω μέρος στην προσπάθεια».

Ο Despres πάει από τους δύο στους τέσσερις τροχούς μετά από πέντε νίκες στην κατηγορία των μοτοσικλετών.

«Ήταν μια φυσική εξέλιξη», δήλωσε ο Γάλλος. «Όταν κάνεις το Dakar με μοτοσικλέτα, περνάς έως και 10 ώρες μόνος σου στη σέλα, οπότε έχεις πολύ χρόνο για να σκεφτείς διάφορα πράγματα.

«Στην πραγματικότητα, η ιδέα μου ήρθε στον αγώνα του περασμένου Γενάρη, και μετά εμφανίστηκε η Peugeot να μου δώσει αυτή την απίστευτη ευκαιρία. Ζύγισα τα υπέρ και τα κατά – είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και το ξεκίνημα μιας νέας ζωής!»

Πρόσθετες ανακοινώσεις θα γίνουν τον επόμενο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, όπου αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα και ο 11 φορές νικητής του αγώνα, Stephane Peterhansel.

Οι Sainz και Despres θα αρχίσουν τις δοκιμές του Peugeot 2008 DKR τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube