Η Peugeot "ψήνεται" να επιστρέψει στο Ράλι Dakar

Η Peugeot "ψήνεται" να επιστρέψει στο Ράλι Dakar

Mετά το ρεκόρ στο Pikes Peak φαίνεται ότι... άνοιξε η όρεξη των Γάλλων αλλά και του Loeb

Kάτι το ρεκόρ στο Pikes Peak, κάτι ο Loeb που όλο αποσύρεται από τους αγώνες και όλο εδώ είναι και ιδού πως άρχισαν να μπαίνουν ιδέες στην Peugeot για να πάρει μέρος στο Dakar με τον "κοντό" στα πηδάλια. 
 
Βέβαια το Dakar δεν είναι κάτι καινούργιο για τον "γαλλικό λέοντα". Η Peugeot έχει κερδίσει τέσσερις φορές τον αγώνα μετάξύ 1987 και 1990 με το θρυλικό 405 T16, τρεις φορές με τον Ari Vatanen και μια με τον Juha Kankkunen. Αμφότεροι πρωταθλητές στο WRC, οπότε γιατί να μην επαναλάβει και τώρα το εγχείρημα με ένα ακόμη παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Loeb.
O Αλσατός έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα τον ενδιέφερε πολύ να δοκιμάσει την τύχη του στο Dakar, την ώρα που η Peugeot θέλει και ένα δεύτερο αυτοκίνητο στον αγώνα με τον πολύπειρο Stephane Peterhansel.
Μάλιστα, ο αρχηγός της Peugeot Sport, ο Bruno Famin, συναντήθηκε τον περασμένο μήνα με τον 11 φορές νικητή του αγώνα (με μοτοσικλέτα και αυτοκίνητο) Stephane Peterhansel για να συζητήσουν την υλοποίηση του σχεδίου.
 
Το μόνο εμπόδιο είναι το γεγονός ότι ο Loeb πρέπει να ασχοληθεί με την εξέλιξη του Citroen με το οποίο θα τρέξει το 2014 στο WTCC, κάτι που δεν του δίνει και πολύ χρόνο να προετοιμαστεί για το Dakar, αν και το WTCC ξεκινά πολύ μετά τη λήξη του Ράλι. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα για τον Γάλλο, επειδή στον έναν αγώνα θα τρέξει με Peugeot και στο WTCC θα συμμετέχει με Citroen.
 
Σε δηλώσεις τους ο Famin είπε πως "το Pikes Peak ήταν για εμάς ένα "one-shot" γεγονός, πετύχαμε, είμαστε ευττυχισμένοι αλλά τώρα πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον και το τι θα δώσουμε στους φίλους μας. Έχουμε πολλές ιδέες, όχι μόνον σε ό,τι αφορά στο 208 T16 Pikes Peak".
Παράλληλα συμπλήρωσε πως όλα τα όποια σχέδια για το 2014 θα εξαρτηθούν από τον οικονομικό προϋπολογισμό, ο οποίος ακόμη δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube