Η ομάδα Art Grand Prix ήρθε στην Ελλάδα

Η ομάδα Art Grand Prix ήρθε στην Ελλάδα

Η Art Grand Prix, που διαθέτει πετυχημένες ομάδες GP3 και GP2, αντιπροσωπεύεται πλέον και στη χώρα μας από τη Speedpark.

Αντιπροσωπεύοντας την Art Grand Prix στην Ελλάδα, η Speedpark γίνεται μέρος μιας διεθνούς πυραμίδας για την εύρεση και εξέλιξη νέων ταλέντων.

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου βρεθήκαμε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας καλεσμένοι της Speedpark σε μια ξεχωριστή γιορτή για το ελληνικό καρτ. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι διακριθέντες οδηγοί του SKAG 4stroke kart Grand Prix 2013, του ενιαίου πρωταθλήματος δέκα αγώνων που έχει γίνει θεσμός εδώ και χρόνια στην πίστα του Ασπροπύργου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση της νεοσύστατης ομάδος Speedpark Racing Team και η πρώτη επίσημη πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα της αντιπροσωπείας καρτ Art Grand Prix.

Φιλοσοφία
Στην πίστα καρτ του Ασπροπύργου λειτουργεί η Ακαδημία Καρτ Speedpark, ένα όνειρο του Γιώργου Λαζαράκου που υλοποιείται με συνέπεια τα τελευταία τρία χρόνια. Ένα πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης για παιδιά από 7 έως… 77 ετών. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το ταλέντο βρίσκει γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί, ωστόσο στόχος του προγράμματος δεν είναι απαραίτητα η δημιουργία πρωταθλητών. Η Ακαδημία εστιάζει στην εδραίωση της οδηγικής παιδείας και της αυτοκινητικής κουλτούρας, με προτεραιότητα φυσικά στην ασφάλεια.



Οι περισσότεροι από τους διακριθέντες στο πρωτάθλημα SKAG 4stroke kart Grand Prix 2013, ειδικά στις κατηγορίες βάρους Light και Medium που είναι και οι πλέον ανταγωνιστικές, είναι απόφοιτοι της ακαδημίας. Η συμμετοχή νεαρών αγωνιζόμενων στο θεσμό, σε επίσημες εγχώριες αλλά και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με φιλοδοξίες και μπάτζετ χιλιάδων ευρώ, έτσι ώστε να εξασκούνται στο συναγωνισμό, μαρτυρά το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Για όσους θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα, συστάθηκε η Speedpark Racing Team. Η ομάδα πέρα από το τακτικό προπονητικό πρόγραμμα, θα συμμετάσχει στους επίσημους ελληνικούς αγώνες καρτ, μεταξύ άλλων και στο PICK Patras 2014.

Κάτω από την ομπρέλα της Speedpark, η ομάδα μετρά ιστορία λίγων μηνών, οι άνθρωποι που τη στελεχώνουν όμως γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για πάνω από δύο δεκαετίες. Επικεφαλής δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Αντωνιάδη, πολυπρωταθλητή καρτ και F3 στην Ελλάδα, με σημαντική διεθνή καριέρα και νίκες σε αγώνες-σταθμούς για το καρτ παγκοσμίως, όπως το Andrea Margutti Trophy το 1996. Για την ακρίβεια, ο Αντωνιάδης συνεχίζει τη διεθνή σταδιοδρομία του, όντας ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές οδηγών καρτ στην Ευρώπη.

Ταύτιση απόψεων
Η Art Grand Prix την οποία η Speedpark φέρνει πρώτη φορά στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 2005 και διοικείται από τον Frederic Vasseur και τον Nicolas Todt, γιο του προέδρου της FIA και αφεντικού της Ferrari στην F1 από το 1993 ως το 2007.



Η Art Grand Prix διαθέτει πετυχημένες ομάδες GP3 και GP2. Έχει συνεργαστεί με οδηγούς όπως ο Vettel, o Hamilton, ο Rosberg, ο Hulkenberg και ο Maldonado, τροφοδοτώντας με ταλέντο την F1. Η ομάδα καρτ στήθηκε το 2011, με τη συνεργασία του έμπειρου Armando Filini, με στόχο η Art Grand Prix να ολοκληρώσει την πυραμίδα εξέλιξης νέων οδηγών, ξεκινώντας από τη βάση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή ακριβώς η φιλοσοφία, που ταυτίζεται με τις αρχές της Speedpark, καθιστά την εκπροσώπηση της Art στην Ελλάδα κάτι παραπάνω από μια απλή εμπορική συμφωνία.

Με έδρα στην Silicon Valley του καρτ, στην Ιταλία κοντά στην πίστα στο Lonato, η Art Grand Prix κατασκευάζει τα δικά της σασί, και έχει καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να εδραιωθεί στην κορυφή του ευρωπαϊκού καρτ, δίπλα στις παραδοσιακές δυνάμεις. Για φέτος, το εργοστάσιο εστιάζει στην συνεργασία με το μεγαλύτερο κατασκευαστή κινητήρων, τη Rotax, εξελίσσοντας ειδικά σασί με στόχο να πρωταγωνιστήσει στις εθνικές και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί αγωνιζόμενοι, δημοσιογράφοι και αντιπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του καρτ, ο αναβάτης Βασίλης Ορφανός, νικητής στο Rally Dakar. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία SKAG, βασικός χορηγός της πίστας Speedpark.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube