Η BMW επιστρέφει στο Le Mans με την Μ8

Η BMW επιστρέφει στο Le Mans με την Μ8

Η αναβίωση της BMW Σειρά 8 φέρνει τη βαυαρέζικη φίρμα ξανά στο Le Mans.

Στο πλαίσιο του 24ωρου αγώνα του Nürburgring η BMW παρουσίασε ένα πρωτότυπο της M8, της κορυφαίας σπορ έκδοσης της νέας 8, και ανακοίνωσε την επιστροφή της στο Le Mans και στο θρυλικό 24ωρο αγώνα.

Πρόσφατα η BMW παρουσίασε τo Concept 8 Series, ένα μεγάλο πολυτελές κουπέ το οποίο είχαμε έτσι κι αλλιώς εντοπίσει πολλές φορές καμουφλαρισμένο σε δοκιμές εξέλιξης. Αλλά ήταν το Σαββατοκύριακο του 24ωρου αγώνα του Nürburgring που αποκάλυψε ότι θα έχει και μια σκληροπυρηνική σπορ έκδοση. Στην οποία μάλιστα θα βασίζεται και ένα αγωνιστικό.

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε την αγωνιστική BMW Z4 GT3/GTE [video]

Η Μ8 που συμμετείχε στην παρέλαση της BMW στο Nürburgring ήταν επίσης καμουφλαρισμένη. Αλλά ξεχώριζε από τις μυώδεις ακμές του αμαξώματος, τους μεγαλύτερους αεραγωγούς. Και αυτά τα τεράστια φρένα με τις μπλε δαγκάνες, δύσκολα κρύβονταν πίσω από τις μαύρες ζάντες. Στο πίσω μέρος είχε δύο ζευγάρια εξατμίσεων. Όλο το πακέτο φαίνεται εναρμονισμένο με την πρόθεση της BMW να τονίσει τον δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου.  

Πιο σημαντικό όμως είναι ότι η M8 θα οδηγήσει στην M8 GTE, στο αυτοκίνητο που θα φέρει την BMW πίσω στο Le Mans το 2018. Η τελευταία συμμετοχή του γερμανικού εργοστασίου στον κλασικό 24ωρο αγώνα αντοχής ήταν το 2011 με την M3 GT2.

«Το πρόγραμμα εξέλιξης της M8 GTE για την επιστροφή μας στο Le Mans είναι σε πλήρη ανάπτυξη», δήλωσε ο διευθυντής της BMW Motorsport Jens Marquardt. «Η εξέλιξη ενός νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι πάντα συναρπαστική. Στην περίπτωση της BMW M8 GTE η ανυπομονησία είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Η M8 GTE θα κάνει το ντεμπούτο της στον 24ωρο αγώνα της Daytona τον Ιανουάριο του 2018.

[Πηγή R&T

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube