Citroën: Σε πίστες και δρόμους το 2014

Citroën: Σε πίστες και δρόμους το 2014

Η Citroën παρουσίασε τις αγωνιστικές της ομάδες στο WRC και το WTCC.

Στις Βερσαλίες, στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας παρουσίασε χθες η Citroën Racing τα προγράμματά της για το 2014, τόσο στο WRC,όσο και στο WTCC. 
 
Παρόντες βέβαια, εκτός από τον αρχηγό της ομάδας Yves Matton, ήταν και οι Kris Meeke και Mads Ostberg που θα καθίσουν στα μπάκετ του DS3 WRC  και οι Sébastien Loeb, Yvan Muller που θα οδηγούν για την ομάδα στην πρώτη της εμφάνιση στις πίστες του WTCC τη Citroën C-Elysée
 
Ο Yves Matton ξεκαθάρισε πως στο WRC η ομάδα θα συμμετέχει με δύο αυτοκίνητα. Εξαίρεση θα αποτελούν οι αγώνες που θα συμμετέχει ο Khalid Al Qassimi, ο οποίος θα λάβει μέρος σε επιλεκτικούς αγώνες (σσ: πληρώνει και κάνει ό,τι θέλει).
 
Στις δηλώσεις τους οι οδηγοί εμφανίστηκαν ενθουσιασμένοι που θα οδηγήσουν για τη Citroën, με τον Kris Meeke να χαμογελά συνέχεια δεδομένου ότι είναι η πρώτη του στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που καιρό περίμενε. “Για μένα -είπε - είναι μία τεράστια ευκαιρία. Πέρσι έδειξα ότι μπορώ να κάνω κορυφαίους χρόνους και ότι αυτό που μου λείπει είναι η εμπειρία. Αυτό είναι που μου χρειάζεται και θα προσπαθήσω να αποκτήσω μέσα στη χρονιά. Αισθάνομαι πολύ καλά και θέλω να αποδείξω ότι αξίζω την ευκαιρία που μου έδωσαν. Με τον Mads γνωριζόμαστε καλά από το WRC και ελπίζουμε μαζί να φέρουμε καλά αποτελέσματα και επιτυχίες στην ομάδα.”
 
Ο Mads Ostberg από την πλευρά του ανέβασε (αναμενόμενο) πιο ψηλά τον πήχη λέγοντας ότι στόχος του είναι το πρώτο σκαλί του βάθρου: “Είμαι περήφανος και είναι τιμή μου που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας. Έχω ήδη πάρει γεύση από το αυτοκίνητο στη Γαλλία και αισθάνθηκα πολύ άνετα. Αυτό που θέλουμε είναι να προσαρμοστούμε στο αυτοκίνητο, να μάθουμε την ομάδα, αλλά η Σουηδία πλησιάζει και δεν έχουμε όσο χρόνο θέλουμε. Αυτός είναι ένας από τους αγαπημένους μου αγώνες και θα χρειαστούμε να πιέσουμε από νωρίς. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα έχουμε έναν κοινό στόχο. Αυτός δεν είναι άλλος από το να κερδίσουμε αγώνες”
 
Οι πρωταθλητές
Η "πρώτη" της Citroën στο WTCC έχει δύο τρανταχτά ονόματα: Sébastien Loeb και Yvan Muller. Ο εννιά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC, μίλησε για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του λέγοντας: “Μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πολύ καλά. Εδώ όμως όλα είναι τελείως διαφορετικά. Η προσέγγιση, οι αγώνες αλλά και το άγχος που έχω. Ξέρω ότι η μάχη θα είναι σκληρή, αλλά ακόμα μου είναι δύσκολο να γνωρίζω σε τι επίπεδο θα βρίσκομαι, αφού οι νίκες στα Ράλι δεν έχουν καμία σημασία. Δεν με ενδιαφέρει αν θα χαλάσω την εικόνα ή την παράδοση μου, αφού κανείς δεν μπορεί να μου πάρει ότι έχω καταφέρει στο WRC. Ήθελα μία νέα πρόκληση, αλλά ότι έχω πετύχει είναι απλά δικό μου”
 
Από την πλευρά του ο πολύπειρος και πρωταθλητής στο WTCC Yvan Muller δήλωσε: “Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά η αυτοπεποίθηση δεν μας λείπει. Το αυτοκίνητο είναι καλό, έχουμε μία εξαιρετική ομάδα και είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος της. Είμαι Γάλλος και συνεργάζομαι με έναν Γάλλο κατασκευαστή και για αυτό σκοπεύω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν έχουν εμπειρία από το χώρο, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο. Με τον Sébastien θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί, αφού θα υπάρχει δύσκολος συναγωνισμός στο μέλλον, και θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να τους κερδίσουμε.”
 
Η έκπληξη πάντως ήρθε στο τέλος της παρουσίασης όπου οι υπεύθυνοι της ομάδας ανακοίνωσαν πως στο WTCC θα πάρουν μέρος με τέσσερα αυτοκίνητα. Έτσι τρίτος οδηγός της ομάδας θα είναι ο Αργεντινός  Jose Maria Lopez, που έχει αγωνιστεί σε δύο αγώνες του WTCC μέχρι σήμερα, κερδίζοντας τον έναν.
Ο Lopez δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος που θα οδηγήσει για της Citroen, αλλά και για το γεγονός ότι θα βρίσκεται στην ίδια ομάδα με τον Loeb τον οποίο όταν έτρεχε στο Ράλι Αργεντινής έβλεπε και θαύμαζε. Αυτό που ζω και θα είμαι εδώ μαζί του είναι ένα όνειρο για μένα, κατέληξε. 
 
Η τέταρτη C-Elysée θα έχει στο μπάκετ της έναν Ασιάτη οδηγό (δεν ανακοινώθηκε το όνομά του) και θα πάρει μέρος μόνον στους αγώνες που θα γίνονται στην Ασία και σε κάποιους άλλους επιλεγμένους.
Επί του προκειμένου είναι πασιφανές ότι η Citroën ποντάρει πολλά στην εμπορική πορεία του C-Elysée σε αγορές όπως η ασιατική, αλλά και σε άλλες αναδιώμενες. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube