Citroën και Loeb στο WTCC του 2014: Επίσημη επιβεβαίωση

Citroën και Loeb στο WTCC του 2014: Επίσημη επιβεβαίωση

Μετά τα ράλι, μια νέα πρόκληση περιμένει τη Citroën και τον Σεμπαστιέν Λεμπ στους αγώνες πίστας, καθώς θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) από το 2014

Έχοντας ανακοινώσει, στο περασμένο Σαλόνι του Παρισιού, ότι σκεπτόταν να λάβει μέρος στο WTCC, η Citroën επιβεβαιώνει τώρα τη συμμετοχή της από το 2014. Μετά από πέντε Παγκόσμια Κύπελλα Cross Country Rally και οκτώ τίτλους Κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, είναι η πρώτη φορά που η γαλλική φίρμα συμμετέχει σε διεθνές πρωτάθλημα ταχύτητας σε πίστα.

Πέρα από τη σημασία που δίνει η Citroën στους αγώνες, η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει και την απόφασή της να συνεχίσει τη θρυλική συνεργασία της με τον Σεμπαστιέν Λεμπ, που θα είναι και πάλι ένας από τους οδηγούς της.
«Η Citroën Racing πέρασε τους τελευταίους μήνες ερευνώντας λεπτομερώς την ευκαιρία να προχωρήσει σ’ αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο CEO της Citroën, Φρεντερίκ Μπανζέ. «Το WTCC είναι βασισμένο σε κάποιες αρχές που είναι πρωταρχικές για τη Citroën: ευρεία κάλυψη από τα ΜΜΕ, κανονισμοί που κρατούν χαμηλά το κόστος κι ένα πραγματικά παγκόσμιο αγωνιστικό ημερολόγιο. Η εμπλοκή μας σε αυτό το πρωτάθλημα θα μας δώσει μία ακόμη ευκαιρία να επιδείξουμε την Creative Technologie μας, αλλά και θα μας βοηθήσει να καθιερώσουμε τη μάρκα σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Νότια Αμερική. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον για πολλά χρόνια συνεργάτη μας, την Total, που θα μείνει στο πλευρό μας και για αυτή τη νέα περιπέτεια».  

Η είσοδος της Citroen Racing στον κόσμο των αγώνων πίστας θα συμπέσει με την παρουσίαση μιας νέας γενιάς μοντέλων της φίρμας. «Η συμμετοχή σε μια κατηγορία αγώνων για πρώτη φορά, αρχίζοντας από το μηδέν, είναι μια υπέροχη πρόκληση για το τμήμα μας», είπε ο επικεφαλής της ομάδας Citroen Racing, Ίβ Ματόν. «Πάντως θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ένα μεγάλο μέρος της γνώσης και της ειδικότητάς μας, αρχίζοντας από τον κινητήρα 1,6 λίτρων τούρμπο άμεσου ψεκασμού του DS3 WRC. Η δουλειά έχει ήδη αρχίσει στο τεχνικό μας κέντρο στη Βερσάιγ και θα κλιμακωθεί τις επόμενες εβδομάδες με τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου για να είναι έτοιμο το 2014. Βεβαίως είμαστε ακόμα προσηλωμένοι στα ράλι και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το 2013. Η συνεργασία μας με το Abu Dhabi θα ενισχυθεί, ώστε να συνεχίσουμε την εμπλοκή μας στο WRC με ένα νέο σύστημα και νέους στόχους».

Η Citroën Racing θα συμμετάσχει σε ολόκληρο το πρωτάθλημα FIA WTCC του 2014. Φυσικά, το όνομα του πρώτου οδηγού της είναι γνωστό: Αφού πήρε 9 παγκόσμιους τίτλους WRC με τις Xsara, C4 και DS3, ο Σεμπαστιέν Λεμπ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του γι’ αυτή τη νέα πρόκληση με την αγαπημένη του ομάδα: «Πρώτα απ’ όλα, είμαι ικανοποιημένος που επιβεβαιώθηκε. Είναι σαν όνειρο να σκέπτομαι ότι θα γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Δεν βλέπω την ώρα να μπω στην πίστα με το αυτοκίνητο και να αρχίσω τις δοκιμές. Εκμεταλλεύτηκα αυτή τη μεταβατική χρονιά για να δοκιμάσω νέες εμπειρίες και να βελτιώσω την τεχνική μου οδήγησης σε πίστα. Δεν περιμένω να νικήσω αμέσως, αλλά είμαι αποφασισμένος να το καταφέρω μια μέρα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube