CineFIAT: Ο συναρπαστικός κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού [video]

CineFIAT: Ο συναρπαστικός κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού [video]

Το Centro Storico της FIAT διαθέτει στο αρχείο του μερικά από τα πιο νοσταλγικά και καλογυρισμένα βίντεο στην ιστορία του αυτοκινήτου.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εξελίσσεται ραγδαία παράλληλα με το «προϊόν», χάνοντας πολλές φορές τον αρχικό στόχο, που πέρα από τον πρωταθλητισμό και τη διάκριση των εταιρειών και των οδηγών, πρέπει να προσφέρει θέαμα και να αναδεικνύει το ανθρώπινο στοιχείο.

Στο 45λεπτο βίντεο του 1977, η FIAT θέλει να αναδείξει όλες τις πτυχές των ράλι και της F1, παρουσιάζοντάς μας τη συνεργασία και τη συνύπαρξη των οδηγών και των αγωνιστικών ομάδων κάτω από όλες τις συνθήκες.

Εκείνες οι εποχές της «αθωότητας» ξεχωρίζουν ακόμα από την απλότητα και τη δίψα του κοινού για το γεγονός που συνέβαινε κυριολεκτικά στο χωριό τους. Έτσι συμμετείχαν και αυτοί χάρη στην περιέργειά τους, σε αυτό που λέμε αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Πέρα όμως από τη ρομαντική πλευρά του βίντεο, η FIAT θέλει προφανώς να προμοτάρει το FIAT 131 Abarth Rally και τη Lancia Stratos HF Gran Turismo, που εκείνη την χρονιά κέρδισαν τον τίτλο στους κατασκευαστές και στους οδηγούς αντίστοιχα.

[Πηγή FIAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube