Αυτό είναι το αγωνιστικό πρωτότυπο LMP1 της Ferrari για το Le Mans;

Αυτό είναι το αγωνιστικό πρωτότυπο LMP1 της Ferrari για το Le Mans;

Το AutoSprint κατάφερε και εξασφάλισε μια φωτογραφία ενός πρωτοτύπου που το πιθανότερο είναι να αφορά το επερχόμενο αγωνιστικό πρωτότυπο (LPM1) για το Le Mans.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου δώσαμε στη δημοσιότητα ένα video στο οποίο πιστεύαμε ότι το μοτέρ που δοκιμαζόταν πάνω στη LaFerrari αφορούσε το νέο 1.600άρη κινητήρα τούρμπο για το μονοθέσιο της Formula 1.

Το αυτοκίνητο που είχαμε δει τότε επέστρεψε και απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα πρόκειται για ένα μουλάρι του αγωνιστικού πρωτοτύπου LMP1 του Le Mans που θα φορά παραπλήσιο μοτέρ με αυτό της F1 ή τουλάχιστον για ένα μοτέρ που θα χρησιμοποιηθεί τα ίδια συστήματα ανάκτησης ενέργειας.

Ο πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo έχει εκφράσει ήδη το ενδιαφέρον της μοντενέζικης φίρμας για την επιστροφή στο Le Mans με ένα αγωνιστικό πρωτότυπο LMP1, και το εικονιζόμενο αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι αυτό, με εξαίρεση την ψηλότερη ανθρακονημάτινη πτέρυγα.

Το πρωτότυπο φορά πολλά μέρη του αμαξώματος της LaFerrari με την προσθήκη ενός roof scoop, μονομπούλονων ζαντών, ενός προτεταμένου splitter και διπλών πτερυγίων canard εμπρός.

Το Autosprint αναφέρει ότι η επιστροφή της Ferrari στο Le Mans αναμένεται μέχρι το 2016.

[Πηγή autosprint.corrieredellosport.it]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube