Ατύχημα στο Donington Park: Δυστυχώς ο 17χρονος Billy Monger έχασε τα πόδια του

Ατύχημα στο Donington Park: Δυστυχώς ο 17χρονος Billy Monger έχασε τα πόδια του

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα δύο μέλη του νεαρού οδηγού

Την Κυριακή του Πάσχα, ο 17χρονος Billy Monger, οδηγός στη βρετανική Formula 4, είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στον αγώνα του Donington Park ο οποίος ήταν υποστηρικτικός του BTCC.
 
Ο Monger μάχονταν στις μεσαίες θέσεις στον τρίτο τελικό της ημέρας, όταν ξαφνικά τα αυτοκίνητα που είχε εμπρός του και κινούνταν σε αντίστοιχο ρυθμό αλλά είχαν ορατότητα , άνοιξαν το σχηματισμό τους. Έτσι ο Monger, που είχε πολύ μικρό οπτικό πεδίο καθώς ήταν κολλημένος στο σασμάν των προπορευόμενων μονοθεσίων, βρήκε μπροστά του το σχεδόν ακίνητο αυτοκίνητο του Patrik Pasma.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 
 
Η δύναμη της σύγκρουσης ήταν τρομακτική. Το ρύγχος του αυτοκινήτου του Monger σούβλισε αυτό του Pasma φτάνοντας σχεδόν ως τη μέση. Ο διαχύτης και η πίσω ανάρτηση έφτασαν σχεδόν ως το κράνος του. Και τα δύο διαλύθηκαν. Ο Pasma είχε τις αισθήσεις του, φαίνεται και στα τελευταία δευτερόλεπτα του video ότι κουνά τα χέρια του. Μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας κα εν συνεχεία με ασθενοφόρο στο Queen’s Medical Centre στο Nottingham για εξετάσεις και έμεινε εκεί τη νύχτα για παρακολούθηση.
 
 
Ο Monger χτύπησε άσχημα. Η κολόνα του τιμονιού έσπασε, όπως και όλο το εμπρός μέρος της «μπανιέρας». Είχε τις αισθήσεις του και μιλούσε στο ιατρικό προσωπικό, αλλά χρειάστηκαν δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν από το μονοθέσιο με προσοχή, καθώς είχε κατάγματα και στα δύο πόδια. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο ίδιο νοσοκομείο με τον Pasma.
 
Δυστυχώς όπως αποδείχθηκε, ο τραυματισμός στα πόδια του ήταν πάρα πολύ σοβαρός και οι βλάβες μη αναστρέψιμες και έτσι οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του κάτω μέρους και των δύο μελών του άτυχου Billy. 
 
Στο πλευρό του 17χρονου οδηγού είναι από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του, η οποία και ξεκίνησε αγώνα μέσω facebook και άλλων socia media για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για να αποκτήσει ο νεαρός πρόσθετα μέλη που θα του επαναφέρουν την κινητικότητα των κάτω άκρων του. 
Το κόστος υπολογίζεται σε 260.000 στερλίνες αλλά η ανταπόκριση των φίλων του σπορ είναι εξαιρετική και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 90.000 στερλίνες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube