Αποσύρεται ο Allan McNish [video]

Αποσύρεται ο Allan McNish [video]

Ένα μόλις μήνα αφότου κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), ο Allan McNish βάζει τέλος στην αγωνιστική καριέρα του

Ο επί πολύν καιρό εργοστασιακός οδηγός της Audi, που πήρε τον τίτλο του WEC στη Σαγκάη το Νοέμβριο μαζί με τους Tom Kristensen και Loic Duval, εξήγησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να πάρει τη μεγάλη απόφαση, που σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί με την Audi στο WEC του 2014.  

«Πρέπει κάποτε να φύγεις και όλα ευθυγραμμίστηκαν με τέτοιο τρόπο που αυτή είναι η σωστή στιγμή να το κάνω», δήλωσε ο Σκοτσέζος στο αδελφό μας AUTOSPORT. «Το παζλ συμπληρώθηκε. Έχω κερδίσει όλα όσα ήθελα και τσεκάρισα το τελευταίο τετραγωνάκι με το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι η σωστή στιγμή να το κάνω τώρα, διότι το νέο αυτοκίνητο πάνω στους νέους κανονισμούς θα απαιτούσε πλήρη αφοσίωση»



Ο McNish επεσήμανε ότι θα κλείσει τα 44 στο τέλος του χρόνου και ότι έχει αποκτήσει ενδιαφέροντα πέρα από την οδήγηση, ως μάνατζερ οδηγών και σχολιαστής στην TV.

Η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει τρεις νίκες στις 24 Ώρες του Le Mans, τρία πρωταθλήματα American Le Mans Series, πολλές νίκες στους φημισμένους αγώνες του Sebring και της Road Atlanta, καθώς και μια σύντομη περίοδο στη Formula 1 με την Toyota.

O Wolfgang Ullrich επικεφαλής της Audi Motorsport ευχαρίστησε τον McNish για τις επιτυχίες του, αλλά είπε πως Allan θα μείνει στην Audi Sport καθώς η εμπειρία και οι γνώσεις του είναι πολύτιμες. 

Δείτε τον Allan McNish να μας "ξεναγεί" σε έναν ολόκληρο γύρο στο Le Mans 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube