Allan Simonsen: Τραγωδία στο Le Mans [video]

Allan Simonsen: Τραγωδία στο Le Mans [video]

To τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον Δανό οδηγό, συνέβη μόλις 10 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα

Ο Δανός έχασε τον έλεγχο της Aston Martin στη στροφή Tertre Rouge, σε ένα σημείο που το οδόστρωμα γλιστρούσε πολύ λόγω της βροχής που έπεφτε, και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες.  Στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο που μετέφερε τον άτυχο πιλότο στο ιατρικό κέντρο της πίστας σε κρίσιμη κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Σίμοσνεν υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα. Χαρακτηριστικό του ατυχήματος είναι ότι το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινα στην πίστα μία ολόκληρη ώρα.
Η τραγική είδηση ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια αρχή, την ACO, στις 19:00 ώρα Γκρίνουίτς. Οι συγγενείς του Δανού ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή για την εξέλιξη από τον επικεφαλής της Aston Martin Racing, Ντέιβιντ Ρίτσαρντς.

O Σίμονσεν μαζί με τους Πούλσεν και τον Ναϊγκάαρντ ήταν οι τρεις οδηγός της Aston Martin Vantage V8 με αριθμό συμμετοχής 95, που συμμετείχε στην κατηγορία GTE-Am.Στις κατατακτήριες δοκιμές μάλιστα, ο 34χρονος οδηγός, που συμμετείχε για 7η φορά στην καριέρα του στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία χαρίζοντας την pole position στην ομάδα του. H Aston Martin Racing αποφάσισε παρά το τραγικό αυτό συμβάν να συνεχίσει τον αγώνα στη μνήμη του Σίμονσεν.

Στο Le Mans είχε να συμβεί δυστύχημα από το 1997, όταν στις δοκιμές είχε χάσει τη ζωή του ο Σεμπαστιάν Ενγιορλάς, ενώ το 1986 είχε σκοτωθεί στη διάρκεια του αγώνα αυτή τη φορά ο Τζο Γκάρτνερ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube