Αγωνιστικό Ford Focus V8 500 ίππων για το πρωτάθλημα GTC [video]

Αγωνιστικό Ford Focus V8 500 ίππων για το πρωτάθλημα GTC [video]

Κάτω από το αμάξωμα που παραπέμπει σε Ford Focus sedan υπάρχει ένα σωληνωτό πλαίσιο και ένας V8 500ίππων που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το εικονιζόμενο Ford Focus είναι το πρώτο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε για τον νέο θεσμό Global Touring Car Series. Μια καινούργια Νοτιοαφρικανική πρόταση για ένα πρωτάθλημα ενιαίου τύπου, με καθαρόαιμα πισωκίνητα αγωνιστικά 500 ίππων που θα μοιάζουν με αυτοκίνητα παραγωγής.

Τα αυτοκίνητα του Global Touring Car Series σχεδιάστηκαν και κατασκευάζονται στην Αυστραλία από την Pace Innovations, την εταιρία που ετοιμάζει μεταξύ άλλων και τα αγωνιστικά του Australian V8 Supercars. Πρόκειται για αυτοκίνητα με κοινό σωληνωτό πλαίσιο, κινητήρα και μετάδοση. Θα διαφέρουν όμως σε εμφάνιση αφού το καθένα θα μπορεί να δανείζεται την εμφάνιση κάποιου sedan παραγωγής. Εκτός από το εικονιζόμενο Ford Focus, οι δημιουργοί του θεσμού έχουν ετοιμάσει ήδη ένα Audi A4 και μια BMW Σειρά 3.



Ο 5λιτρος V8 που χρησιμοποιούν αποδίδει 500 PS στις 6.600 rpm. Κερδίζει όμως άλλα 50 άλογα με το πάτημα ενός πλήκτρου «push-to-pass». Πρόκειται άραγε για κάποιο σύστημα αντίστοιχο με το KERS; Το κιβώτιο είναι ένα σειριακό 6άρι τοποθετημένο πίσω. Οι ζάντες έχουν διαστάσεις 10,5x18'', φοράνε slicks της Kumho και κρύβουν μέσα τους φρένα με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα ξεκινήσουν οι αγώνες του GTC στη Ν. Αφρική. Έξι ομάδες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, με 12 αυτοκίνητα συνολικά. Στόχος των δημιουργών του GTC είναι να επεκταθούν σύντομα και σε άλλες χώρες, προσφέροντας ένα έτοιμο πακέτο αυτοκινήτου και παροχών που θα προσφέρει θέαμα αντίστοιχο ή καλύτερο από των εδραιωμένων πρωταθλημάτων τουρισμού (όπως το WTCC) με αρκετά χαμηλότερο κόστος για τις ομάδες που συμμετέχουν.

Με τα παραπάνω θυμηθήκαμε ένα άλλο αγωνιστικό 500 ίππων, που οδηγήσαμε πρόσφατα: τη BMW Z4 GT3 του Πρωταθλήματος FIA GT.

[Πηγές: ZerCustoms, GTC V8]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube