Nissan Note 2006 - 2013

Nissan Note 2006 - 2013

Η κατηγορία των μικρών πολυμορφικών αποτελείται από μοντέλα που προσφέρουν χώρους και πρακτικότητα αντιστρόφως ανάλογους των εξωτερικών τους διαστάσεων.

Τι είναι; Η πρώτη γενιά του μικρού πολυμορφικού της Nissan  Τιμή από € 3.900  Στην αγορά Από το 2006 μέχρι το 2013  Κατανάλωση 4,3 – 6,6 λίτρα/100 km  CO2 115 – 149 g/km

Η κατηγορία των μικρών πολυμορφικών αποτελείται από μοντέλα που προσφέρουν χώρους και πρακτικότητα αντιστρόφως ανάλογους των εξωτερικών τους διαστάσεων.

Ένα από αυτά είναι και το πετυχημένο εμπορικά Nissan Note πρώτης γενιάς. Βασίζεται στο αδελφό Micra προηγούμενης γενιάς και ξεχωρίζει για το καλά μελετημένο χωροταξικά εσωτερικό του και την πολύ καλή οδική του συμπεριφορά.

Πώς είναι;

Εάν σας αρέσουν τα ελαφρώς μεγεθυμένα σουπερμίνι, τότε ένα μεταχειρισμένο Nissan Note αξίζει την προσοχή σας. Είναι ένα καλοσχεδιασμένο 5θυρο μοντέλο που μπορεί να καλύψει με άνεση τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας.

Χάρη στο ελαφρύ τιμόνι είναι “εύκολο” και ευχάριστο στις αστικές μετακινήσεις, αλλά η ελαφρώς σφιχτή ανάρτησή του ίσως κουράσει σε συνεχείς ανωμαλίες. Έξω από την πόλη και σε συνθήκες ταξιδιού, η καλορυθμισμένη ανάρτηση ελέγχει απόλυτα το Note, εμπνέοντας σιγουριά. Αυτό που θα σας ενοχλήσει στον ανοιχτό δρόμο είναι ο θόρυβος από τον κινητήρα, με τον αεροδυναμικό θόρυβο και αυτόν την κύλισης να κυμαίνονται σε αποδεκτά επίπεδα.

Το εσωτερικό θα βολέψει με άνεση τέσσερις ενήλικους, με τον χώρο για τα κεφάλια να είναι, λόγω σχεδίασης, πολύ καλός. Η καμπίνα αποτελείται από υλικά καλής ποιότητας, ενώ δεν απουσιάζουν και οι μεγάλες και πρακτικές θήκες. Ένα στοιχείο που αυξάνει την πρακτικότητα του μικρού πολυμορφικού της Nissan είναι το συρόμενο πίσω κάθισμα, που ανάλογα την ανάγκη, προσφέρει είτε παραπάνω χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, είτε περισσότερο χώρο αποσκευών. Ο τελευταίος, ανάλογα με την θέση του καθίσματος, κυμαίνεται από τα 280 έως τα 437 λίτρα. Ακόμα, σε περίπτωση αναδίπλωσής του, προσφέρει επίπεδο χώρο φόρτωσης χωρητικότητας 1.332 λίτρων.

Η θέση οδήγησης είναι καλή και η εργονομία προσεγμένη, αλλά θα θέλαμε το τιμόνι να ρυθμίζεται και σε απόσταση.

Όσον αφορά τους κινητήρες, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι με τον 1.4 των 88 ίππων και με τον 1.6 των 110 ίππων. Οι πετρελαιοκίνητες, που είναι και οι λιγότερες στην αγορά μεταχειρισμένου, είναι με τον 1.5 dCi των 86 και 105 ίππων. Όλες οι εκδόσεις κινητήρα κινούν ικανοποιητικά το Note, με τον 1.4 όμως να κάνει τον περισσότερο θόρυβο σε ταχύτητα ταξιδιού και τις ντίζελ να καίνε λιγότερο ανεξαρτήτως συνθηκών.

Ποιο να διαλέξω;

Το Nissan Note είναι από τα δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας των μικρών πολυμορφικών και στην αγορά μεταχειρισμένου υπάρχουν αρκετές εκδόσεις του. Για εσάς που κινείστε κατά κύριο λόγο στην πόλη, επιλογή μας είναι έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων. Όσοι όμως κάνετε πολλά ταξίδια ή φορτώνεται αρκετά το αυτοκίνητό σας, η προσοχή σας θα πρέπει να επικεντρωθεί στις εκδόσεις με τον 1.6 βενζίνης ή με τον 1.5 dCi.

Από την βασική κιόλας έκδοση Motiva ο εξοπλισμός είναι ικανοποιητικός, περιλαμβάνοντας μετωπικούς και πλευρικούς αερόσακους, υποβοηθούμενο τιμόνι, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό. Όσοι θέλετε κάτι πλουσιότερο, θα πρέπει να καταφύγετε στην έκδοση Acenta που διαθέτει περισσότερες ηλεκτρικές ευκολίες (πίσω παράθυρα, καθρέφτες) και ηχοσύστημα.

Πόσο πρέπει να πληρώσω;

Στην αγορά υπάρχουν όλες οι εκδόσεις κινητήρα (μόνο οι ντίζελ είναι μετρημένες στα δάκτυλα των χεριών) και εξοπλισμού αλλά η επιλογή που ακούει στο όνομα 1.4 με τους 88 ίππους διαθέτει τιμή που ξεκινά από τα 3.900 ευρώ για ένα μοντέλο του 2008. Από εκεί και πέρα η τιμή ανεβαίνει ανάλογα την χρονολογία , τον κινητήρα και τον εξοπλισμό.

Τι να προσέξετε...

Παρά το γεγονός ότι η αξιοπιστία του Note είναι καλή, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε. Αυτά είναι οι προβολείς ομίχλης που καμιά φορά αρνούνται να σβήσουν και οι υαλοκαθαριστήρες που ορισμένες φορές αδυνατούν να λειτουργήσουν σωστά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube