Williams FW40 2017, οι πρώτες εικόνες [video]

Williams FW40 2017, οι πρώτες εικόνες [video]

Ιδού οι πρώτες εικόνες από ένα μονοθέσιο F1 του 2017, από αυτά που θα είναι φέτος 5-6 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα στο γύρο από τα περσινά.

Οι πρώτες εικόνες της Williams F1 του 2017 αποκαλύφθηκαν κατ’ αποκλειστικότητα από το Autosport και το Motorsport.com.

Η νέα FW40 –που ονομάστηκε έτσι λόγω της 40ής επετείου της ομάδας– είναι το πρώτο μονοθέσιο νέας γενιάς που αποκαλύπτεται.

Οι πρώτες ενδείξεις του τι έπρεπε να περιμένουμε από την αλλαγή κανονισμών, δόθηκαν στις περσινές δοκιμές εξέλιξης της Pirelli, όπου χρησιμοποιήθηκαν τροποποιημένα μονοθέσια του 2015, από τις Mercedes, Ferrari και Red Bull. Περισσότερες ενδείξεις είχαμε τον περασμένο μήνα, όταν μέλη της ομάδας Manor F1 ποζάρισαν με το μοντέλο σε κλίμακα 1:2 των αεροδυναμικών δοκιμών, μετά το κλείσιμο της ομάδας λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Όμως η Williams δίνει την πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα του νέου σχεδιασμού, όπου η πιο εμφανής διαφορά είναι η νέα πίσω πτέρυγα που μοιάζει με εκείνη της Ferrari στο πειραματικό μονοθέσιο για τις δοκιμές της Pirelli.

Μπροστα, το ρύγχος με το «δάχτυλο», που πρωτοεμφανίστηκε σε μονοθέσια του 2014, παραμένει (δυστυχώς), και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι παρόμοιο με εκείνο των Williams του 2015 και 2016.

Η βρετανική ομάδα ξεκινά την αγωνιστική σεζόν με τον 18χρονο «ρούκι» Lance Stroll, πλάι στον πολύπειρο Felipe Massa, που ανακάλεσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την F1 όταν ο Valtteri Bottas πήγε στη Mercedes για να αντικαταστήσει τον αποσυρθέντα πρωταθλητή Nico Rosberg.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube