Θύμα ένοπλης ληστείας η Mercedes στη Βραζιλία

Θύμα ένοπλης ληστείας η Mercedes στη Βραζιλία

Σταμάτησαν με όπλα μέλη της ομάδας που έφευγαν από την πίστα και τους πήραν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Μέλη της ομάδας Formula 1 της Mercedes δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους που τους σταμάτησαν φεύγοντας από την πίστα, τους κατέβασαν από το βαν στο οποίο επέβαιναν και τους το άρπαξαν μαζί με τον εξοπλισμό που περιείχε.

Ο Lewis Hamilton αποκάλυψε το γεγονός ποστάροντας στο Twitter. Στην ανάρτησή του ανέφερε ότι η ληστεία δεν έγινε απλώς με την απειλή των όπλων, αλλά ότι έπεσαν και πυροβολισμοί. Ο Hamilton ξεκαθάρισε ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους, πράγμα που αργότερα επιβεβαίωσε και επισήμως η ομάδα. Ως σωστοί επαγγελματίες οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που βίωσαν το περιστατικό στο τέλος της πρώτης μέρας ελεύθερων δοκιμών, το Σάββατο ήταν κανονικά στα πόστα τους, αν και σοκαρισμένοι.

«Συμβαίνει κάθε χρόνο» συνέχισε σε άλλο post ο Hamilton. «Η F1 και οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα. Δεν γίνεται να υπάρχει ασφάλεια για τα αφεντικά και τους οδηγούς και όχι για τους μηχανικούς και τα άλλα μέλη των ομάδων». Το πιο γνωστό περιστατικό είναι αυτό του 2010 με πρωταγωνιστή τον Jenson Button. Όταν ληστές απείλησαν με όπλα να πάρουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και ο πατέρας του, ο Button πήρε το τιμόνι από τον οδηγό της λιμουζίνας και κατάφερε να δραπετεύσει οδηγώντας σαν σε σκηνή καταδίωξης, σε χολιγουντιανή ταινία δράσης.

Η FOM ενημέρωσε ότι ζήτησε από τις Αρχές περισσότερα μέτρα ασφαλείας. Και συνέστησε στους εργαζόμενους να φεύγουν από την πίστα φορώντας πολιτικά ρούχα και όχι τις στολές των ομάδων για να μη δίνουν στόχο.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube