"Θα είναι ανόητος αν δεν πάει στη Red Bull ο Raikkonen", λέει ο Lauda

"Θα είναι ανόητος αν δεν πάει στη Red Bull ο Raikkonen", λέει ο Lauda

Ο Kimi Raikkonen ακούγεται πολύ για τη θέση που θα χηρέψει στην Red Bull, μετά την αποχώρηση του Mark Webber στο τέλος της χρονιάς, και ο Niki Lauda τον προτρέπει να μην την απορρίψει

Το όνομα του Kimi Raikkonen, που έχει εντυπωσιάσει τα δυο τελευταία χρόνια με την ομάδα της Lotus, ακούγεται ολοένα και περισσότερο για την ομάδα των «κόκκινων ταύρων», η οποία μετά την απόφαση του Mark Webber να αποχωρήσει από την Formula 1 στο τέλος της σεζόν, ψάχνει ήδη τον οδηγό που θα πλαισιώσει το Vettel στο πρωτάθλημα του 2014.

Ο Raikkonenέχει δηλώσει πως είναι δύσκολο για αυτόν να αποχωρήσει από την Lotus, αλλά ο θρύλος της F1, Niki Lauda, ήταν αρκετά ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του για το θέμα: «Αν γίνει πρόταση στον Kimi και δεν πάει στη Red Bull τότε θα είναι ανόητος. Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να αποφασίσει τι θέλει: πολύ ελευθερία, λίγα λεφτά και να μην κάνει τίποτα;».

Ο Lauda συνέχισε τονίζοντας πως μια πιθανή μετακίνηση του Raikkonen στην ομάδα του Christian Horner θα σημαίνει για τον ίδιο περισσότερη δουλειά και λιγότερο χρόνο για ξενύχτια και ξεκούραση, αλλά παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή και να μάχεται σε κάθε αγώνα για τη νίκη.

Πέρα από τον Φιλανδό οδηγό, η Red Bull έχει στραμμένο το βλέμμα της και στους δυο οδηγούς της Toro Rosso, τον Daniel Ricciardo, τον οποίο ο Webber έχρισε ιδανικό αντικαταστάτη του, και τον Jean-Eric Vergne.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube