Tα "έχωσε" άσχημα ο Luca di Montezemolo στον Fernando Alonso και όχι μόνο...

Tα "έχωσε" άσχημα ο Luca di Montezemolo στον Fernando Alonso και όχι μόνο...

Αφορμή οι δηλώσεις του μετά το Ουγγρικό Γκραν Πρι, αλλά στο βάθος του… τούνελ διακρίνεται και ο εκνευρισμός της ομάδας για τις φήμες που τον θέλουν να φλερτάρει με την Red Bull.

Kάτω από άλλες συνθήκες η δήλωση του Fernando Alonso στο τέλος του ουγγρικού Γκραν Πρι ίσως περνούσε στα ψιλά και ίσως να αποδιδόταν στον ιδιότυπο χαρακτήρα του Ισπανού. Τώρα όμως, η ομάδα δεν αφήνει να πέσει κάτω τίποτα.

Ο Alonso λοιπόν, έκανε έξω φρενών τον πρόεδρο της Ferrari, Luca di Montezemolo, όταν μετά την 5η θέση δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το ότι η F138 έχει μείνει πίσω σε εξέλιξη σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι δώρο θα ήθελε για τα γενέθλιά του που ήταν την επομένη απάντησε: «Ένα μονοθέσιο από αυτά που έχουν οι αντίπαλοί μας». Ενώ όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει στις διακοπές του, είπε: «Θα προσεύχομαι».

Αυτές οι δηλώσεις ενόχλησαν τη Scuderia. Ο Luca di Montezemolo που επικοινώνησε τη Δευτέρα με τον Ισπανό, μάλλον τον κατσάδιασε, παρά του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του. Την ίδια στιγμή η Ferrari άφηνε σε μια ανακοίνωσή της να διαρρεύσει η δυσαρέσκεια της διοίκησης για την τοποθέτηση του Alonso, τονίζοντας πως «δεν χρειάζονται ξεσπάσματα, τα οποία αν και κατανοητά αμέσως μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, δεν βοηθούν κανέναν. Όλοι οι μεγάλοι πρωταθλητές που έχουν οδηγήσει τη Ferrari καλούνταν ανέκαθεν να βάζουν το συμφέρον της ομάδας πάνω από το δικό τους. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηρεμία, να αποφύγουμε την ένταση και ο καθένας από τη θέση του να συμβάλλει προς όφελος της ομάδας».

Στην ανακοίνωση υπάρχουν επίσης και λεπτομέρειες από τη συνάντηση του Montezemolo με τον Stefano Domenicali. Ο Montezemolo είπε πως «Η Ferrari χθες δεν μου άρεσε», ενώ παράλληλα ζήτησε από όλους να κάνουν το παν για να ανατρέψουν την κατάσταση. Παράλληλα τονίστηκε πως στους 9 αγώνες που απομένουν πρέπει όλοι να κάνουν τα αδύνατα - δυνατά για να πάει η ομάδα καλύτερα. Ο Montezemolo, λέει η ανακοίνωση, κάνει το καλύτερο που μπορεί για να διασφαλίσει ότι η ομάδα έχει όλη την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζεται, αρχής γενομένης από την προσθήκη του James Allison στο δυναμικό της ομάδας από την 1η Σεπτεμβρίου, o οποίος αποχώρησε από τη Lotus. Ο James Allison θα είναι υπεύθυνος για τα σασί και θα αναφέρεται στον Domenicalli. 

O τελευταίος σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Alonso να μιλά με τη Red Bull δήλωσε πως «ο Alonso έχει συμβόλαιο με την ομάδα και αποτελεί περιουσιακό της στοιχείο». Ωστόσο η συνάντηση του μάνατζερ του Ισπανού με τον Christian Horner στην Ουγγαρία έχει κάνει το γύρο του κόσμου και καταδεικνύει πως υπάρχει και… φωτιά εκτός από τον καπνό, παρότι ο Ισπανός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Scuderia μέχρι και το 2016. 

Βέβαια -όπως έλεγε και ένας εκ των κορυφαίων μάνατζερ στην ιστορίας της F1 - τα συμβόλαια υπάρχουν για να "σπάνε", γι' αυτό και περιλαμβάνουν ρήτρες…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube