"Σκέφτηκα να διακόψω τον αγώνα'', λέει ο αλυτάρχης του Σίλβερστον

"Σκέφτηκα να διακόψω τον αγώνα'', λέει ο αλυτάρχης του Σίλβερστον

Ο αλυτάρχης του αγώνα στο Σίλβερστον, Τσάρλι Γουίτινγκ, δήλωσε ότι σκέφτηκε πολύ σοβαρά να σταματήσει τον αγώνα του Σίλβερστον

Ο αλυτάρχης του αγώνα στο Σίλβερστον, Τσάρλι Γουίτινγκ, δήλωσε ότι σκέφτηκε πολύ σοβαρά να σταματήσει τον αγώνα, όταν διαλύθηκαν τα ελαστικά του -έως τότε πρωτοπόρου- Λιούις Χάμιλτον, του Μάσα και του Βερνιέ μέσα σε διάστημα οκτώ γύρων.

Στο μεταξύ, ο Μπέρνι Έκλστοουν, δήλωσε ότι η Pirelli πήρε το «πράσινο φως» για να διεξάγει δύο τριήμερες δοκιμές ελαστικών, μετά το θέμα που προέκυψε με τα λάστιχα στη διάρκεια του χθεσινού βρετανικού Grand Prix.

Ο Έκλστοουν δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Ζαν Τοντ, ο οποίος συμφώνησε στην άρση της εντός της σεζόν απαγόρευσης δοκιμών, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η ασφάλεια των μονοθεσίων, μετά τη διάλυση του πίσω αριστερού ελαστικού στα αυτοκίνητα των Λιούις Χάμιλτον, Φελίπε Μάσα, Ζαν-Ερίκ Βερν και Σέρχιο Πέρες στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα στην πίστα του Σίλβερστοουν.

«Μίλησα στον Ζαν Τοντ το Σαββατοκύριακο και είπε "άφησέ τους να κάνουν δοκιμές"» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έκλστοουν. Ο ισχυρός άνδρας της F1 είπε ακόμη ότι η Pirelli μπορεί να χρησιμοποιήσει στις δοκιμές φετινό μονοθέσιο της Formula 1: «Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι θέλουν. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Κανένας απολύτως, επομένως μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν».

Ο επόμενος αγώνας της F1 θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας και έχουν υπάρξει προτάσεις να μη γίνουν οι δοκιμές νεαρών οδηγών στα μέσα Ιουλίου, προκειμένου να γίνουν αυτές των ελαστικών. Οι ομάδες και οι «πιλότοι» στο χθεσινό Grand Prix διαμαρτυρήθηκαν ότι η οδήγηση δεν ήταν ασφαλής και κάλεσαν να γίνουν γρήγορες ενέργειες, με τον Χάμιλτον να δηλώνει ότι τα συμβάντα με τα ελαστικά ήταν «απαράδεκτα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube