«Σκάνδαλο Pirelli»: Επίπληξη για τη Mercedes και αποκλεισμός της από τις δοκιμές νέων οδηγών

«Σκάνδαλο Pirelli»: Επίπληξη για τη Mercedes και αποκλεισμός της από τις δοκιμές νέων οδηγών

Η ομάδα της Mercedes αποκλείστηκε από τις φετινές δοκιμές νέων οδηγών και δέχτηκε επίσημη επίπληξη για τη χρήση μονοθεσίου του 2013 σε δοκιμές ελαστικών της Pirelli

Μετά από μια επτάωρη ακροαματική διαδικασία στην έδρα της FIA στο Παρίσι χθες, το Διεθνές Δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι.

Αποφάνθηκε ότι η Mercedes είναι ένοχη για παράβαση των κανονισμών, οπότε θα δεχτεί επίσημη επίπληξη και θα αποκλειστεί από το τεστ νέων οδηγών στο Σίλβερστον.

Ποινή επίπληξης επιβλήθηκε και στην Pirelli.

Η σύνθεση του δικαστηρίου, με τους Έντουιν Γκλάσγκοου, Κρίστι Χάρις, Πάτρικ Ρέντερσντορφ και Άντονι Σκοτ Άντριους, δέχτηκε την κατηγορία ότι η Mercedes και η Pirelli δυσφήμισαν το σπορ.

Στην τελική αγόρευσή του, ο συνήγορος της Mercedes, Πολ Χάρις, είχε πει ότι αν η ομάδα κρινόταν ένοχη, τότε η επίπληξη και ο αποκλεισμός από το τεστ νέων οδηγών θα ήταν η πρέπουσα ποινή.

Τα δικαστικά έξοδα θα τα μοιραστούν η Mercedes, η Pirelli και η FIA.

Στο φετινό τεστ νέων οδηγών, που θα γίνει στο Σίλβερστον στις 17-19 Ιουλίου, με τη Mercedes πιθανόν θα έπαιρναν μέρος οι εφεδρικοί οδηγοί της, Σαμ Μπερντ και Δανιέλ Ζουνκαδέγια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube