Σχεδιαστική σπουδή για τα μονοθέσια του 2025

Σχεδιαστική σπουδή για τα μονοθέσια του 2025

Ο Ιταλός σχεδιαστής Antonio Paglia «απαντά» στο Halo της FIA

Οι.. κακές γλώσσες λένε ότι χρόνο με το χρόνο τα μονοθέσια της F1 γίνονται όλο και πιο άσχημα. 
 
Είναι οι ίδιες γλώσσες που γκρινιάζουν χρόνια ότι ο ήχος από τα αυτοκίνητα δεν είναι πλέον εκείνος που ξεσήκωνε τις κερκίδες και έσπαγε τα τύμπανα των αυτιών. 
 
Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια πολλά άλλαξαν τόσο στον σχεδιασμό όσο και στους τεχνικούς κανονισμούς που άλλους τους βρήκαν σύμφωνους και άλλους όχι. 
 
Σε ό,τι αφορά πάντως στον σχεδιασμό η FIA έχει πάρει τις αποφάσεις της που θέλουν το σύστημα προστασίας της κεφαλής του οδηγού Halo να μπαίνει στη ζωή της F1 και να ξεσηκώνει γκρίνιες ότι θα κάνει ακόμη πιο άσχημα τα μονοθέσια. 
 
Απάντηση σε όλα αυτά έρχεται να δώσει ένας Ιταλός σχεδιαστής, ο Antonio Paglia, ο οποίος δημοσιοποίησε κάποια σχέδιά του για το πώς φαντάζεται τα μελλοντικά μονοθέσια και συγκεκριμένα αυτά του 2025 μετά την υλοποίηση των νέων κανονισμών του 2021.
 
Ο Antonio Paglia είναι βιομηχανικός σχεδιαστής και έχει συνεργαστεί με τη Ferrari τη Ducati και την MV Agusta και στα σχέδιά του παρουσιάζει ένα μονοθέσιο με κλειστό κόκπιτ, εξαιρετική αεροδυναμική, πολύ χαμηλά και με μεγάλους τροχούς.
Για να δώσει μια μεγαλύτερη αίγλη στα σχέδιά του υιοθέτησε χρώματα και χορηγούς από το ένδοξο παρελθόν της F1, παραπέμποντας σε μονοθέσια που είχαν μεγαλουργήσει στα χέρια των Ayrton Senna και Michael Schumacher.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube