Ρωσικό χρήμα γεμίζει τα άδεια «ρεζερβουάρ» της Sauber

Ρωσικό χρήμα γεμίζει τα άδεια «ρεζερβουάρ» της Sauber

Τα οικονομικά προβλήματα της Sauber φαίνεται να βρίσκουν λύση μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με ρωσικές εταιρίες.

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις ρωσικές εταιρίες ανακοίνωσε ότι θα έχει ως συνεργάτες η Sauber, οι οποίες θέλουν να συνάψουν μαζί της ένα μεγάλο συμβόλαιο για να μείνουν στην F1.

H συμφωνία έχει να κάνει με την «Investment Cooperation International Fund», την «The State Fund of Development of North-West Russian Federation» και την «National of Aviation Technologies», και έρχεται ένα περίπου χρόνο πριν η Ρωσία μπει στην F1 με τον αγώνα στο Σότσι το 2014. Μέρος της συμφωνίας αποτελεί η δοκιμή, αλλά και η συμμετοχή του 17χρονου Ρώσου οδηγού Σεργκέϊ Σιρότκιν που στοχεύει σε μια θέση την επόμενη χρονιά στα μονοθέσια της Sauber. O Σιρότκιν συμμετέχει αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 και η καλύτερή του επίδοση είναι η δεύτερη θέση στο Motorland Aragon.

Η συνεργασία θα έχει τεράστιο όφελος και για τις δύο πλευρές, αφού θα συνεργαστούν κορυφαίοι μηχανικοί με στόχο το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η Sauber διαθέτει μια από τις σύγχρονες αεροδυναμικές σήραγγες στην F1 και στόχος είναι να βρεθούν νέοι δρόμοι τεχνολογίας και ανάπτυξης ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube