Raikkonen: Έφυγα από τη Lotus γιατί ήμουν απλήρωτος

Raikkonen: Έφυγα από τη Lotus γιατί ήμουν απλήρωτος

Μιλώντας σήμερα για πρώτη φορά στον Τύπο, μετά την μεταγραφή του στη Ferrai από το 2014, o Kimi Raikkonen αποκάλυψε ότι ο κυριότερος λόγος που έφυγε από την Lotus ήταν επειδή ήταν απλήρωτος.

Κεντρικό πρόσωπο στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Grand Prix Σιγκαπούρης ήταν αναμενόμενα ο Kimi Raikkonen, που έκανε την πρώτη του δημόσια, αν θέλετε, εμφάνιση, μετά την επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του στη Ferrari από τη νέα χρονιά.

Ο Φιλανδός είναι δικαίως το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στην Formula 1 αυτή την στιγμή και ο ίδιος, δεν δίστασε σήμερα να δώσει απαντήσεις σε όλα τα καυτά ερωτήματα. Όπως, π.χ., γιατί αποφάσισε να φύγει από τη Lotus, ενώ δήλωνε απόλυτα ευχαριστημένος σ’ αυτή και αν θα μπορέσει να συνεργαστεί με τον Fernando Alonso στη Ferrari το 2014.

 «Μου αρέσει να τρέχω και αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ», είπε αρχικά ο Raikkonen, τονίζοντας στη συνέχεια τους οικονομικούς λόγους που τον ανάγκασαν να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Lotus. «Ο λόγος που αποφάσισα να φύγω από την ομάδα είναι καθαρά οικονομικός. Δεν έπαιρνα τον μισθό μου και αυτό είναι ένα δυσάρεστο γεγονός. Υπήρξαν και πολλά άλλα πράγματα και γνωρίζουν ποια είναι», συμπλήρωσε ο Φιλανδός αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι ιθύνοντες στη Lotus, δεν ήταν σε θέση να του υποσχεθούν με σιγουριά πως την επόμενη χρονιά θα έχει στη διάθεσή του ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και φυσικά το μισθό του.

«Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε», απάντησε ο Raikkonen σε ερώτηση για την επερχόμενη συνεργασία του με τον Alonso στην Ferrari. «Είμαστε αρκετά μεγάλοι για να ξέρουμε τι κάνουμε και η ομάδα είναι εκεί, ώστε αν προκύψει κάτι, να το συζητήσουμε. Δεν είμαστε 20χρονια παιδιά πια. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά ο χρόνος θα δείξει. Σίγουρα στην πίστα θα υπάρξουν σκληρές μονομαχίες, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο Φιλανδός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γνώριμο για αυτόν περιβάλλον της Ferrari. «Ξέρω την ομάδα και τους ανθρώπους της. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι νέοι άνθρωποι καθώς έφυγαν και κάποιοι από την εποχή που ήμουν εκεί, αλλά δεν ότι θα είναι δύσκολο να τα πάμε καλά. Το μονοθέσιο είναι διαφορετικό και αυτό του 2014 θα είναι εντελώς διαφορετικό και αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Όποιος κάνει το καλύτερο μονοθέσιο του χρόνου θα επιτύχει και τα καλύτερα δυνατά. Είναι μια πρόκληση για όλες τις ομάδες, αλλά δεν ανησυχώ».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube