Πρώτη δοκιμή του Τίο Έλληνα με την Marussia

Πρώτη δοκιμή του Τίο Έλληνα με την Marussia

Ο Τίο Έλληνας χαρακτήρισε τη χθεσινή παρθενική του δοκιμή με μονοθέσιο της Formula 1 ως «μια ξεχωριστή στιγμή» στην καριέρα του

Ο Τίο Έλληνας χαρακτήρισε τη χθεσινή παρθενική του δοκιμή με μονοθέσιο της Formula 1 ως «μια ξεχωριστή στιγμή» στην καριέρα του.

Ο 21χρονος Κύπριος οδηγός και μέλος του προγράμματος Νέων Οδηγών της Marussia, πραγματοποίησε χθες στη Βρετανία τις πρώτες του δοκιμές με μονοθέσιο της Formula 1, λαμβάνοντας μέρος στις αεροδυναμικές δοκιμές εξέλιξης της ομάδας στο αεροδρόμιο Kemble, ενόψει του βρετανικού Γκραν Πρι.

Ο Έλληνας, που στη δεύτερη του σεζόν στο πρωτάθλημα GP3, προηγείται στο βαθμολογικό πίνακα, έγινε παράλληλα και ο πρώτος Κύπριος που πραγματοποίησε δοκιμές για λογαριασμό ομάδας της Formula 1.

«Ήταν όσο συναρπαστικό περίμενα και μια πολύ ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μου», δήλωσε ο Έλληνας ύστερα από την ολοκλήρωση των δοκιμών. «Θα θυμάμαι για πάντα αυτή την ημέρα. Συνήθισα το μονοθέσιο και τα συστήματά του γρήγορα και ένιωσα από νωρίς πολύ άνετα. Στη συνέχεια εκτέλεσα κάποια συγκεκριμένα τεστ για την ομάδα. Πλέον ανυπομονώ για την επόμενη ευκαιρία μου στις δοκιμές των νέων οδηγών τον επόμενο μήνα και αισθάνομαι ότι η δουλειά σήμερα θα με ωφελήσει σημαντικά σε αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα για τη φιλοξενία της. Ήταν όλοι τους υπέροχοι και θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι ήταν ιδιαίτερη τιμή να είμαι ο πρώτος Κύπριος που έχει οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube