O Stefano Domenicali αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει στη Ferrari

O Stefano Domenicali αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει στη Ferrari

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari ανοίγει τα χαρτιά του, μιλά χωρίς φόβο και πάθος και λέει αλήθειες για το τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το "κόκκινο στρατόπεδο"

Το 2013 δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για τη Ferrari. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, ο Stefano Domenicali έχει εισπράξει εκτός από κακές κριτικές και μπόλικη γκρίνια από παντού αλλά κυρίως από τον Luca di Montezemolο για τις επιδόσεις της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2008 που έφυγε ο Jean Todt από την ομάδα, η Ferrari έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών εκείνης της χρονιάς και έκτοτε δεν έχει να επιδείξει κάποια διάκριση. 

Στο ξεκίνημα του 2013 μάλιστα και ενώ φαινόταν πως το κόκκινο μονοθέσιο ήταν ανταγωνιστικό και αρκούντως γρήγορο, όλοι πίστεψαν ότι η χρονιά θα πήγαινε καλά, αλλά η συνέχεια αποδείχθηκε όχι και τόσο καλή…  
Ο Domenicali αναφερόμενος σε όλα αυτά τονίζει στη συνέντευξη που έδωσε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της F1, πως η Formula1 δεν είναι το παν στη ζωή. Θέλει κάτι να υπονοήσει; Ο χρόνος θα δείξει… 

Σχετικά πάντως με το αγωνιστικό 2013 λέει: "Ξεκινήσαμε καλά παρότι δεν είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο στις δοκιμές και μέχρι τον Καναδά τα πήγαμε αρκετά καλά. Στη συνέχεια όμως αντιμετωπίσαμε προβλήματα σημαντικότερα των οποίων ήταν τα εξής: Πρώτον οι αλλαγές που σχεδιάσαμε για το μονοθέσιο αντί να το βελτιώσουν το χειροτέρεψαν και δεύτερον, η αλλαγή του σκελετού των ελαστικών μας επηρέασε αρνητικά. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω για τη Pirelli αυτή τη στιγμή. Όπως και νάχει, τα δύο αυτά σημεία ήταν που μας στέρησαν σημαντικό μέρος της δυναμικής μας στον αγώνα. Προς το παρόν αυτό που προέχει είναι να παραμείνουμε ήρεμοι. Έχουμε ακόμη πολλούς αγώνες, η κατάσταση είναι δύσκολη και πολλά μπορεί να συμβούν". 

Πόσο τον άγχωσε όμως η γκρίνια του Montezemolo;
"Ο πρόεδρoς είναι παθιασμένος με την F1, λέει ο Stefano, και επομένως είναι φυσιολογικό να μας πιέζει. Ο Ιούλιος δεν ήταν και ο καλύτερός μας μήνας… Οι επικρίσεις του προέδρου είναι ένα σημάδι ότι μας παρακολουθεί με άγρυπνη ματιά και μας υπενθυμίζει πως πρέπει να είμαστε συνέχεια 100% συγκεντρωμένοι σε αυτο που κάνουμε. Παράλληλα συμφωνώ απόλυτα μαζί του, πως για να ξεπεράσουμε τισ δυσκολίες πρέπει όλοι στην ομάδα να ειμαστε σαν μια γροθιά. Η F1 είναι ομαδικό άθλημα. Σε άλλα σπορ χάνεις ή κερδίζεις μόνος αλλά αυτό δε συμβαίνει εδώ. Είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλουν είσαι ήρωας όταν κερδίζεις και στο μηδέν όταν χάνεις. Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Ξέρω ότι με κατηγορούν πως είμαι πολύ "καλός" για μια τέτοια θέση ή ότι δεν διαθέτω την απαραίτητη πυγμή ή αυστηρότητα. Αυτό το ακούω 30 χρόνια τώρα οπότε δεν με νοιάζει". 

Mετά την επίδοση στο Spa τι προβλέπετε για τη Monza;
"Η Monza για τη Ferrari σημαίνει έξτρα συναισθηματική αλλά και ουσιαστική πίεση. Οι φίλοι μας θα είναι όλοι εκεί και θα περιμένουν νίκη. Τελευταία φορά που το πετύχαμε ήταν το 2010. Αλλά δεν έχει τόση σημασία για μας το αποτέλεσμα όσο το να επανέλθουμε σε ανταγωνιστική θέση για το πρωτάθλημα".

Τι θα γίνει με τους οδηγούς για το 2014 και τι έχετε να πείτε για την κόντρα σας με τον Alonso;
"Καταρχήν να πω πως δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον Alonso. Tο απορρίπτω κατηγορηματικά.
Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς για την επόμενη χρονιά, υπάρχουν πολλές επιλογές, δε θα βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις. Επίσης για τον Kimi θα σας πω ότι είναι πολύ γρήγορος οδηγός και όλοι ξέρουν πόσο ψηλά τον τοποθετώ στην λίστα αξιολόγησής μου. Ομως δεν θα κάνω οποιοδήποτε άλλο σχόλιο γιατί αυτό θα εκληφθεί διαφορετικά… Δε βιαζόμαστε…".

Τι γίνεται με τα οικονομικά των οδηγών και της ομάδας;
"Η αλήθεια είναι πως όλοι σχεδόν οι οδηγοί θέλουν να οδηγήσουν για τη Ferrari. Από αυτή την άποψη έχουμε επιλογή σε ό,τι αφορά στο οικονομικό κομμάτι. Εγώ, πέρα από αυτό, θα ήθελα τον Massa στην ομάδα γιατί είναι πολύ καλός και αφοσιωμένος. Δεν υπάρχουν πολλοί οδηγοί διαθέσιμοι που θα μπορούσαν άμεσα να φέρουν αποτελέσματα. Βέβαια πρέπει ο Μassa να πετύχει μερικά καλά αποτελέσματα στη βαθμολογούμενη ζώνη στους επόμενους αγώνες. Όταν είμαστε έτοιμοι θα προβούμε σε ανακοινώσεις…".

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube