O Pat Symonds νέος τεχνικός διευθυντής της Williams

O Pat Symonds νέος τεχνικός διευθυντής της Williams

Ο Πατ Σάιμοντς θα πάει στη Williams τον επόμενο μήνα, στη θέση του τεχνικού διευθυντή Μάικ Κόγκλαν που έφυγε ήδη από την ομάδα.

Ο Σάιμοντς, που εργαζόταν ως τεχνικός σύμβουλος για την ομάδα της Marussia από το 2011, θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής τεχνικού αξιωματούχου στις 19 Αυγούστου. Σύμφωνα με το «αδελφό» μας Autosport, η αλλαγή ήταν το αποτέλεσμα των φετινών προβλημάτων της ομάδας. Η παραίτηση του Κόγκλαν εντάσσεται σε μια πρωτοβουλία τεχνικής ενίσχυσης της ομάδας, η οποία δεν έχει ακόμη πάρει βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ο Πατ έρχεται στην ομάδα», δήλωσε ο επικεφαλής της, Φρανκ Ουίλιαμς. «Οι τεχνικές του ικανότητες και οι αγωνιστικές του επιτυχίες μιλούν από μόνες τους. Είμαι σίγουρος ότι οι γνώσεις και οι ηγετικές του ικανότητες θα συμβάλουν σημαντικά στην επιτυχία που όλοι μας στη Williams εργαζόμαστε σκληρά για να πραγματοποιήσουμε». Ο Σάιμοντς, που άφησε την ομάδα της Marussia για να αναλάβει το νέο του ρόλο, είναι βέβαιος ότι η Williams έχει όλα όσα χρειάζεται για να επιστρέψει στο κορυφαίο ιστορικό της επίπεδο. «Η Williams είναι μια ομάδα με φοβερές επιτυχίες και μηχανολογική ανωτερότητα, και είναι τιμή μου να παίξω ένα ρόλο στην επιστροφή της στη θέση που της αρμόζει, στην κορυφή της F1. Ο Σερ Φρανκ, ο Μάικ κι η Κλερ έχουν θέσει τα θεμέλια για την επιτυχία, και είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που ξεκινώ αυτή τη νέα πρόκληση».

Ο Κόγκλαν είχε παίξει βασικό ρόλο στην επιτυχημένη για τη Williams σεζόν του 2012, όπου ο Πάστορ Μαλδονάδο πήρε στην Ισπανία την πρώτη νίκη για την ομάδα από το 2004. Ο Ουίλιαμς τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του από το 2011 που ήρθε στην ομάδα, στο πλαίσιο μιας μεγάλης τεχνικής αναδιάρθρωσης μετά την αποχώρηση του μέχρι τότε τεχνικού διευθυντή, Σαμ Μάικλ. «Η ομάδα τον ευχαριστεί για τη σημαντική του συμβολή από το 2011 και του εύχεται επιτυχίες στις μελλοντικές του προσπάθειες», λέει στην ανακοίνωση της Williams.

Θυμίζουμε ότι ο Μάικ Κόγκλαν ήταν τεχνικός διευθυντής της McLaren την εποχή του σκανδάλου “Spygate” (2007) όπου καταδικάστηκε για την κλοπή τεχνικών σχεδίων της Ferrari και έμεινε εκτός F1 για τέσσερα χρόνια. Εκτός F1 για δύο χρόνια είχε μείνει και ο Σάιμοντς μετά το σκάνδαλο “Crashgate” όπου ο Νέλσον Πικέ τζούνιορ είχε τρακάρει επίτηδες τη Renault του στο GP Σιγκαπούρης του 2009 για να νικήσει ο team-mate του, Φερνάντο Αλόνσο. Πριν από αυτό, ο Σάιμοντς ήταν –μεταξύ άλλων– μηχανικός αγώνα του Σένα στην Toleman, υπεύθυνος μηχανικός του Σουμάχερ στην Benneton όταν πήρε τους δύο πρώτους του τίτλους, τεχνικός διευθυντής της Benetton και κατόπιν της Renault την ένδοξη εποχή του Αλόνσο.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube