Ο κινητήρας Honda του 2015 θα πάρει μπρος το φθινόπωρο

Ο κινητήρας Honda του 2015 θα πάρει μπρος το φθινόπωρο

Ο νέος V6 τούρμπο της Honda, που θα κινεί τις McLaren το 2015, έχει προγραμματιστεί να κάνει την πρώτη του λειτουργική δοκιμή φέτος το φθινόπωρο, σύμφωνα με το «αδελφό» μας περιοδικό Autosport.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει ανακοινώσει ότι θα επιστρέψει στα Grand Prix F1 μετά από απουσία έξι ετών, ως προμηθευτής κινητήρων της McLaren.

Η Honda αποκάλυψε χθες ότι θα ιδρύσει μια ευρωπαϊκή βάση για το πρόγραμμα κινητήρων F1 στο Μίλτον Κινς της Αγγλίας, αλλά η σχεδίαση και εξέλιξη των κινητήρων θα γίνει στο τεχνικό της κέντρο, στο Τοτσίγκι της Ιαπωνίας.

Ο Γιασουχίσα Αράι, που διορίστηκε υπεύθυνος αγώνων της Honda για να ηγηθεί του προγράμματος F1, δήλωσε ότι ενώ ο καθεαυτού κινητήρας εσωτερικής καύσης θα μπει σε λειτουργία σύντομα, το πλήρες σύνολο με τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας δεν θα δοκιμαστεί πριν το 2014.

«Το σχέδιο είναι να τον βάλουμε μπροστά γύρω στο φθινόπωρο», είπε ο Αράι στο Autosport. Βέβαια, πέρα από τον κινητήρα θα έχουμε και εξαρτήματα όπως το ERS και η μπαταρία, οπότε για να τον δοκιμάσουμε ως πλήρες σύστημα θα χρειαστεί πιθανώς ακόμη ένας χρόνος ή κάτι τέτοιο».

Ο Αράι πρόσθεσε ότι η Honda είναι ακόμα στα πρώτα στάδια της έρευνας και εξέλιξης για τον κινητήρα. Αν και οι Ιάπωνες είχαν κάνει μια προκαταρκτική έρευνα πάνω στους νέους κανονισμούς της F1 για τους κινητήρες, το πρόγραμμα πήρε το πράσινο φως μόλις πριν λίγους μήνες.

«Είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο», παραδέχτηκε ο Αράι. «Κάναμε την ανακοίνωση στα μέσα Μαϊου, ότι η Honda αποφάσισε να επιστρέψει στην F1, και μόλις πρόσφατα αρχίσαμε τη σχεδίαση.

«Τώρα παίρνουμε τις αποφάσεις για κάποιες από τις λεπτομέρειες, άρα μόλις τώρα αρχίσαμε τη σοβαρή δουλειά. Θα περιλάβει πολλά τεχνικά στοιχεία, οπότε δεν μιλάμε μόνο για τον κινητήρα. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο κινητήρας δουλεύει με το σύστημα διαχείρισής του. Για να είναι ένα καλό κινητήριο σύνολο, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα μέρη του θα συνεργάζονται αρμονικά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube