O Kimi Raikkonen δοκίμασε το μονοθέσιο της GP3

O Kimi Raikkonen δοκίμασε το μονοθέσιο της GP3

Οι περισσότεροι οδηγοί πασχίζουν να ανέβουν κατηγορία και να φθάσουν στην Formula 1, αλλά ο Kimi Raikkonen δεν έχει πρόβλημα να κατέβει και να δοκιμάσει το νέο μονοθέσιο της GP3

O Kimi Raikkonen βρέθηκε χθες στην πίστα της Βαρκελώνης για μια απρόσμενη δοκιμή. Ο οδηγός της Lotus και ίσως ο πιο περιζήτητος οδηγός στο μεταγραφικό παζάρι της F1, βρέθηκε στην καταλανική πίστα για να δοκιμάσει το νέο μονοθέσιο της κατηγορίας GP3.

Ο Φιλανδός συμμετείχε στις δοκιμές μετα από παρότρυνση του φίλου του και ιδιοκτήτη της ομάδας Koiranen GP, Afa Heikkinen, με τους υπευθύνους του πρωταθλήματος GP3 να δηλώνουν ότι θέλαν τις πολύτιμες συμβουλές του Raikkonen, ώστε το νέο μονοθέσιο που εξελίσουν να προσφέρει στους οδηγούς περισσότερες ευκαιρίες για προσπέρασμα.

Ο “Iceman” έκανε συνολικά 58 γύρους στην πίστα της Καταλωνίας, με τον καλύτερό του χρόνο να είναι στο 1:34,780.

"Ήμουν περίεργος να δω πως συμπεριφέρεται το μονοθέσιο και αποδείχθηκε μια ευχάριστη εμπειρία" δήλωσε ο Φιλανδός. "Υπήρχαν κάποια ζητήματα με την συμπεριφορά του μονοθεσίου αλλά τα λύσαμε στην πορεία της ημέρας. Τα μονοθέσια της κατηγορίας GP3 είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για τους νεαρούς οδηγούς, ειδικά όταν πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι σωστά τα ελαστικά σου, όπως κάνουμε και εμείς στην F1".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube