O James Allison στη Ferrari

O James Allison στη Ferrari

Η Ferrari ενίσχυσε το τεχνικό δυναμικό της με τον μέχρι τώρα τεχνικό διευθυντή της Lotus, James Allison, σύμφωνα με πληροφορίες του «αδελφού» μας AUTOSPORT.

Αν και ο Allison ήταν γενικά αναμενόμενο να πάει στη Ferrari αφότου έγινε γνωστό ότι φεύγει από τη Lotus, έπρεπε να διευθετηθούν διάφορα θέματα μέχρι να υπογραφεί η τελική συμφωνία.

Το AUTOSPORT πάντως πιστεύει πως, μετά από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων, βρέθηκαν λύσεις για όλα και η συμφωνία είναι πλέον πλήρης.

Η επιβεβαίωση της πρόσληψης του Allison από τη Ferrari αναμένεται σύντομα, αν και είναι απίθανο να ανακοινωθεί πριν το Ουγγρικό GP, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η έλευση του Allison στη Ferrari θα ενισχύσει την ιταλική ομάδα, η οποία χρειάζεται να αναβαθμίσει τις επιδόσεις του μονοθεσίου της αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Πάντως, λόγω περιορισμών του συμβολαίου του με τη Lotus, ο Allison είναι πιθανό να μην μπορεί να αρχίσει τη δουλειά για τη Ferrari πριν τη νέα χρονιά, μένοντας μέχρι τότε σε αναγκαστική άδεια.

Ο Fernando Alonso έχει δηλώσει προ καιρού ότι θα ήταν ευτυχής να συνεργαστεί ξανά με τον Άγγλο τεχνικό.
«Συνεργάστηκα στενά μαζί του και κερδίσαμε δύο παγκόσμιους τίτλους Οδηγών», είπε ο Ισπανός. «Μετά επέστρεψα στη Renault το 2008/9. Το 2009 ήταν ήδη τεχνικός διευθυντής και δεν είχαμε μεγάλες επιτυχίες με εκείνο το μονοθέσιο, όμως είδαμε τη Lotus τα δύο τελευταία χρόνια. Δεν είναι μυστικό ότι είναι ένας από τους κορυφαίους εδώ και θα δούμε ποιο θα είναι το μέλλον του».

Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι ακριβώς ο ρόλος του Allison, πάντως είναι πιθανό να πάρει μια διευθυντική θέση δίπλα στον νυν τεχνικό διευθυντή Pat Fry, αυξάνοντας τη διανοητική ισχύ του τμήματος.
Η Ferrari δεν έχει κάνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση περί του θέματος.

Σημειώνουμε ότι μία από τις πιο επιτυχημένες περιόδους στην καριέρα του Allison ήταν όταν εργαζόταν στη Ferrari, από το 2000 και για πέντε χρόνια, δηλαδή την εποχή της κυριαρχίας του Michael Schumacher.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube