O Daniel Ricciardo και επισήμως οδηγός της Red Bull για το 2014

O Daniel Ricciardo και επισήμως οδηγός της Red Bull για το 2014

O Daniel Ricciardo θα είναι ο team-mate του Sebastian Vettel στη Red Bull το 2014 όπως ανακοίνωσε η ομάδα χθες το βράδυ.

Μετά από εβδομάδες εικασιών και σεναρίων περί του ποιος θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση στην πρωταθλήτρια ομάδα, η Red Bull ανακοίνωσε το όνομα του Αυστραλού στο δικό της τηλεοπτικό κανάλι Servus.

O Ricciardo θα ακολουθήσει τα βήματα του συμπατριώτη του, Mark Webber, ερχόμενος στη Red Bull από την ομάδα της των «τσικό», την Toro Rosso.

O δεύτερος οδηγός της Red Bull αποτέλεσε αντικείμενο φημολογίας στους κύκλους της Formula 1 επί εβδομάδες, με τον Ricciardo να έχει ισχυρό ανταγωνισμό από την υποψηφιότητα του Kimi Raikkonen.

Αν και ήταν αναμενόμενο να πάρει τη θέση αφότου ο μάνατζερ του Raikkonen αποκάλυψε τον Αύγουστο ότι οι διαπραγματεύσεις με την ομάδα είχαν τερματιστεί, η Red Bull καθυστερούσε να κάνει την ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, είχε δηλώσει ότι η ομάδα ήθελε να δει τις εναλλακτικές που προσφέρονταν – και οι οποίες περιλάμβαναν τον Raikkonen, αλλά και μια μικρή πιθανότητα για τον Fernando Alonso.

Παρότι είχε πει στο Spa ότι η ανακοίνωση μπορεί να μη γινόταν παρά μετά το Ιταλικό Grand Prix, η Red Bull αποφάσισε να την κάνει τώρα.

Ο Ricciardo θα προαχθεί στη Red Bull μετά από δύο πλήρεις σεζόν με την Toro Rosso και μισή σεζόν με την HRT το 2011.

Επιλογή των Newey και Horner
Ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, Adrian Newey, δήλωσε ότι η ομάδα πάντα προτιμούσε ένα νέο οδηγό για το 2014, αντί να κυνηγάει έναν έμπειρο όπως ο Kimi Raikkonen.

«Θα μπορούσαμε να πάρουμε έναν πεπειραμένο οδηγό, κάποιον που θα είχε ένα εγγυημένο οδηγικό επίπεδο, ή έναν πολύ νεότερο οδηγό με την ελπίδα ότι θα εξελιχθεί σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο Newey.

«Προτιμήσαμε τη δεύτερη επιλογή και καταλήξαμε στο ότι από τους νεότερους οδηγούς, ο Daniel είναι ο περισσότερα υποσχόμενος. Ταιριάζει τέλεια στην ομάδα διότι προέρχεται από το πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών της Red Bull. Η κατάσταση μού θύμισε όταν ήμουν στη Williams και ψάχναμε αντικαταστάτη του Mansell. Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τον Patrese, αλλά προτιμήσαμε ένα νέο οδηγό με το όνομα Damon Hill, που ήταν τότε ο οδηγός δοκιμών μας».

Ο ίδιος ο Ricciardo είναι βέβαια ενθουσιασμένος με τη χρυσή ευκαιρία που του δίνεται, αλλά δεν τρέφει αυταπάτες σχετικά με τη δυσκολία του έργου που τον περιμένει: «Του χρόνου θα είμαι με την πρωταθλήτρια ομάδα, για πολλούς την καλύτερη ομάδα F1, και θα περιμένουν να ανταποκριθώ. Είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Δεν έχω έρθει στην F1 για να κυνηγάω τη 10η θέση, θέλω τα καλύτερα αποτελέσματα για τον εαυτό μου και την ομάδα»

Μικρή περίοδος χάριτος
Σύμφωνα με τον Helmut Marko, αγωνιστικό σύμβουλο της Red Bull και δεξί χέρι του ιδιοκτήτη της ομάδας, Dietrich Mateschitz, ο Ricciardo θα έχει πολύ μικρή περίοδο χάριτος, αφού αναμένεται να αρχίσει να πιέζει τον Sebastian Vettel ήδη από τα μέσα της σεζόν του 2014.

«Ο δεύτερος οδηγός μας πρέπει να είναι ικανός να εξασφαλίζει τους αναγκαίους βαθμούς για να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών», προειδοποίησε ο Marko. «Πρέπει να ασκήσει πίεση στον Sebastian από τα μέσα της σεζόν του 2014 το αργότερο. Θα πρέπει επίσης να είναι πραγματικά ομαδικός και να τα βγάλει πέρα με όλες τις μεγάλες απαιτήσεις που δημιουργούν οι νέοι κανονισμοί το 2014».

Όσο για τον team-mate του Ricciardo στην Toro Rosso, τον Jean-Eric Vergne, o Marko λέει πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα έχει λαμπρό μέλλον στην F1: «Είμαι βέβαιος ότι ο Jean-Eric θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του με την STR το 2014».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube