Ο Alonso παραμένει στη McLaren

Ο Alonso παραμένει στη McLaren

Υπέγραψε σήμερα επέκταση του συμβολαίου του για το 2018, αν και δηλώνει πως η νέα συμφωνία είναι «μακροχρόνια».

Αν και ο Ισπανός αναμενόταν να παραμείνει στην ομάδα, η φημολογία σχετικά με το μέλλον του οργίαζε για μήνες μετά από άλλη μία εφιαλτική γι’ αυτόν χρονιά με τους κινητήρες Honda.

Είναι σήμερα 16ος στη βαθμολογία με μόλις 8 βαθμούς και η McLaren έχει ήδη ανακοινώσει το διαζύγιό της με τη Honda, από το τέλος της χρονιάς.

Η κίνησή της αυτή και η επακόλουθη συμφωνία της ομάδας με τη Renault ήταν τελικά το κλειδί για να κρατήσει τον Alonso, το συμβόλαιο του οποίου έληγε φέτος.

Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο Ισπανός θα παραμείνει στην ομάδα και το 2018, μαζί με τον Stoffel Vandoorne.

«Η καρδιά μου πάντα μου έλεγε να μείνω, νιώθω αληθινά σαν στο σπίτι μου εδώ», δήλωσε. «Είναι μια φανταστική ομάδα, γεμάτη απίστευτους ανθρώπους, με ζέστη και φιλικότητα που δεν έχω ζήσει αλλού στην καριέρα μου.

«Εξίσου σημαντικό είναι το ότι η Mclaren έχει το τεχνικό υπόβαθρο και την οικονομική ισχύ για να μπορέσει πολύ σύντομα  να κερδίσει αγώνες και πρωταθλήματα στην F1.

«Αν και τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα, δεν ξεχάσαμε πώς να νικάμε και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε ξανά αυτό πολύ σύντομα.

«Τα τελευταία τρία χρόνια μας έδωσαν την ώθηση για να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε το μέλλον, και ανυπομονώ γι’ αυτό το ταξίδι.

«Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον που θα έχουμε μαζί – και ήδη δουλεύω σκληρά για να είναι επιτυχημένο».

Πολλοί πίστευαν ότι ο Alonso ήθελε μια μονοετή επέκταση του συμβολαίου του ώστε να είναι διαθέσιμος όταν θα παρουσιαστούν άλλες ευκαιρίες το 2018.

Όμως ο Ισπανός επιμένει ότι δεσμεύτηκε σε μια πολυετή συμφωνία με τη Mclaren. Όταν ρωτήθηκε αν η συμφωνία ήταν μόνο για το 2018, είπε: «Όχι. Ποτέ δεν συζητάμε τους όρους των συμβολαίων και δεν θα το κάνουμε τώρα, αλλά πρόκειται για ένα μακρόχρονο συμβόλαιο και θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα».

Είπε ότι συζήτησε με πολλούς και εξέτασε όλες τις εναλλακτικές πριν αποφασίσει, με ηρεμία διότι «κανείς από τους δυο μας δεν βιαζόταν».

Δήλωσε χαρούμενος που θα αγωνίζεται ξανά με τη Renault, έστω και μόνο με τους κινητήρες της, και τόνισε πως οι πρόσφατες επιτυχίες της Red Bull δείχνουν τις δυνατότητες των Γάλλων.

«Τώρα πρέπει να κλιμακώσουμε την προσπάθειά μας και να το κάνουμε να συμβεί».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube