Michael Schumacher: Μικρό παράθυρο αισιοδοξίας από τους γιατρούς

Michael Schumacher: Μικρό παράθυρο αισιοδοξίας από τους γιατρούς

Υποβλήθηκε και σε άλλη επέμβαση χθες βράδυ- Προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο, τόνισαν

Σε μια δεύτερη επέμβαση προχώρησαν οι γιατροί χθες το βράδυ για να αφαιρέσουν -όπως είπαν στη σημερινή μεσημεριανή τους συνέντευξη - μέρος του αιματώματος από τον εγκέφαλο του Michael Schumacher.

Οπως τόνισαν η κατάστασή του χθες έδειξε μια σταθεροποίηση και αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα -με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας- να προχωρήσυν στην επέμβαση, στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος. «Βρήκαμε ένα παράθυρο και και εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε την επέμβαση», είπαν χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά τόνισαν πως υπάρχουν κι άλλες βλάβες που χρειάζονται φροντίδα, χωρίς να διευκρινίσουν τι ακριβώς εννοούν.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή του κατάσταση αυτή εμφανίζεται πιο σταθερή. Ωστόσο τόνισαν πως θα ήταν ανόητο να μιλούν για το μέλλον και να κινδυνεύσουν να εκφράσουν μια πρόγνωση για την εξέλιξη της υγείας του παγκόσμιου πρωταθλητή. «Μιλάμε μόνον για όσα συμβαίνουν», τόνισαν, «ενώ τα υπόλοιπα όλα είναι εικασίες στη λογική των οποίων δεν θέλουμε να μπούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Schumi μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο τόνισαν πως «Στην κατάσταση του, αυτό είναι αδύνατο. Έχει όλη την απαιτούμενη υποστήριξη, όχι μόνο από εμάς αλλά απ’ όλο τον ιατρικό κόσμο. Έχουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική. Σε αυτό το στάδιο προέχει η αντιμετώπιση όσων ανωμαλιών υπάρχουν. Προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο και ελπίζουμε να παραμείνει σε σταθερή κατάσταση. Όσο περισσότερο είναι σε σταθερή κατάσταση, τόσο καλύτερα».

Αμέσως μετά τη συνέντευξη ο καθηγητής Gerard Saillant μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας ευχαρίστησε το ιατρικό team τονίζοντας πως «Δεν έχουμε κερδίσει τη μάχη. Δεν είμαστε ακόμη αισιόδοξοι, αλλά λιγότερο ανήσυχοι από χθες».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube