Μέτοχοι Μercedes: Αν καταδικαστούμε για το Pirelli-gate, να φύγουμε από την F1

Μέτοχοι Μercedes: Αν καταδικαστούμε για το Pirelli-gate, να φύγουμε από την F1

Η πλειοψηφία των ιδιωτών μετόχων της Mercedes καλεί την εταιρία να αποσυρθεί από τη Formula 1, σε περίπτωση που η ομάδα της Mercedes τιμωρηθεί για το περίφημο Pirelli-gate

Η πλειοψηφία των ιδιωτών μετόχων της Mercedes καλεί (σύμφωνα με πληγροφορίες του Autocar) την εταιρία να αποσυρθεί από τη Formula 1, σε περίπτωση που η ομάδα της Mercedes κριθεί ένοχη και τιμωρηθεί για τη συμμετοχή της στο περίφημο Pirelli-gate.

Ως γνωστόν πρόκειται για το θέμα των μυστικών δοκιμών που φέρεται να έχει κάνει η Pirelli σε συνεργασία με την Μercedes και με μονοθέσιο του 2013 (που απαγορεύεται), στην πίστα της Βαρκελώνης, μια εβδομάδα μετά το Ισπανικό Γκραν Πρι και μάλιστα με τη συμμετοχή τόσο του Νίκο Ρόσμπεργκ, όσο και του Λίουις Χάμιλτον.
Η ακροαματική διαδικασία και η δίκη θα γίνει την Πέμπτη στο Παρίσι.
Παρά το γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν ότι ο χρόνος ανακοίνωσης των προθέσεων των μετόχων της Mercedes επελέγη επίτηδες έτσι ώστε να προκαταλάβει την απόφαση του δικαστηρίου (ώστε αυτή να είναι από ευνοϊκή έως επιεικής), δεν μπορεί να κρύψει τη χρόνια δυσαρέσκεια πολλών μετόχων για τη συμμετοχή της εταιρίας στην F1.
Mάλιστα, η "γκρίνια' των μετόχων στις αρχές της χρονιάς ερμηνεύτηκε από πολλούς σαν η αναγγελία της εξόδου της Mercedes από τη Formula1, αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά.
Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τη θέση της εταιρίας, το μεγάλο της αφεντικό Ντίτερ Ζέτσε, είχε δηλώσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόϊτ πως "στην F1 μπορείς αρκετά γρήγορα να δεις αν τα αποτελέσματα είναι αντίστοιχα των προσδοκιών σου ή όχι. Για τη Μercedes - είπε ο Ζέτσε προσπαθώντας να γίνει πιο σαφής- οι προσδοκίες μας είναι να είμαστε παρόντες και ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα και να διεκδικούμε τη νίκη".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube