Mercedes: Φταίνε τα λάστιχα που δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί

Mercedes: Φταίνε τα λάστιχα που δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί

Wolff: Ήταν συνεχώς ή πιο κρύα, ή πιο ζεστά από την ιδανική θερμοκρασία.

Δυσκολία στη διαχείριση της θερμοκρασίας των ελαστικών είναι σύμφωνα με τη Mercedes η αιτία που δεν μπόρεσε να πετύχει ανταγωνιστικές επιδόσεις στις κατατακτήριες στην Κίνα. 

Σαν αποτέλεσμα Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen πήραν μάλλον εύκολα τις δύο πρώτες θέσεις στη σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα με τους Valtteri Bottas και Lewis Hamilton να είναι περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο πιο αργοί.

Μιλώντας μετά τη διαδικασία ο Toto Wolff, δήλωσε ότι αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα με τις θερμοκρασίες των ελαστικών που είχαν αντιμετωπίσει και στο Μπαχρέιν. Μας έλειπε η πρόσφυση είπε γιατί συνεχώς βγαίναμε έξω από το “παράθυρο” λειτουργίας των ελαστικών. Ήταν ή πιο κρύα, ή πιο ζεστά από την ιδανική ζητούμενη θερμοκρασία. 

Ο Wolff είπε επίσης ότι η Mercedes θα πρέπει επίσης να εξετάσει γιατί η Ferrari ήταν τόσο ισχυρή σε μια πίστα στην οποία κυριαρχεί συνήθως η Mercedes, προσθέτοντας πως αύριο ελπίζω ότι έχουμε κάνει το σωστό setup-wise και να έχουμε καλύτερους ρυθμούς στον αγώνα από τη Ferrari.

Και οι δύο οδηγοί της Mercedes είπαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο με τον Bottas να τονίζει πως οι θερμοκρασίες των ελαστικών μάλλον δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη διαφορά του μισού δευτερολέπτου. Είμασταν πολυ μακριά είπε, από το να αγωνιστούμε για την pole position, καταλήγοντας με τη διαπίστωση ότι οι Ferrari εμφανίζονται πολύ δυνατές ειδικά στις ανοικτές καμπές και αυτό το κέρδος που αποκομίζουν μπορούν να το κρατήσουν στις ευθείες και να κρατούν και εμάς πίσω τους. 

Σίγουρα, είπε, έχουμε μπόλικη δουλειά να κάνουμε ακόμη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube