Μήλον της έριδος ο Kimi Raikkonen για Lotus και Red Bull

Μήλον της έριδος ο Kimi Raikkonen για Lotus και Red Bull

Οι "ταύροι" τον θέλουν στη θέση του Ουέμπερ αλλά και η Lotus θα δώσει τη μάχη της για να μην τον χάσει. Ποιός θα κερδίσει στο τέλος τον Iceman;

H μια αλήθεια είναι πως είναι από τους πλέον περιζήτητους. Η… άλλη αλήθεια είναι πως αν δεν δώσει το "ΟΚ" ο Φέτελ, δύσκολα ο Κίμι θα φορέσει τη φόρμα με τους ταύρους. Και μέσα σε όλα αυτά η Lotus F1 δεν θέλει να τον χάσει με τίποτα. 

Το τελευταίο μάλιστα δεν είναι δική μας εκτίμηση αλλά δήλωση και δη επίσημη του επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Ερίκ Μπουγιέ.
O Iceman είναι το όνομα που "παίζει" πιο πολύ από κάθε άλλο για αντικαταστάτης του Μαρκ Ουέμπερ στο κοκπιτ της Red Bull Racing για το 2014. Στον αντίποδα η Lotus δια στόματος Μπουγιέ δηλώνει πως  με δεδομένο πως τα τελευταια δύο χρόνια η διαφορά τους από τη Red Bull  μειώνεται συνεχώς, και επίσης πως εξετάζουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης ενός νέου τεχνολογικού πακέτου για το 2014 στα μονοθέσιά τους, μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ραϊκόνεν θα ανέτρεπε πολλά μέσα στην ομάδα και είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν. Ωστόσο ο Μπουγιέ τονίζει πως ο Κίμι είναι ελεύθερος να επιλέξει εκείνος αυτό που νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του και την καριέρα του. 

Προς τιμήν του μάλιστα ο Μπουγιέ, παραδέχτηκε πως η ομάδα είχε καθυστερήσει την τελευταία δόση της ετήσιας αμοιβής του Κίμι, η οποία όμως πληρώθηκε, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό δεν είναι το  καθοριστικό πρόβλημα με βάση το οποίο ο Ραϊκόνεν σκέφτεται τη μετακίνησή του στην Red Bull. Ωστόσο είναι βέβαιο πως η οικονομική προσφορά των ταύρων θα είναι σαφώς δελεαστικότερη στο σύνολό της από τις απολαβές του Φινλανδού στη Lotus. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως και η… απέναντι πλευρά (Red Bull) έχει να επιλύσει το πρόβλημα των εσωτερικών ισορροπιών που ακούνε στο όνομα Φέτελ το οποίο είναι μια αρκούντως δύσκολοη άσκηση. Ας μην παραγνωρίζουμε τον χαρακτήρα του Γερμανού και ας θυμηθούμε πως αντέδρασε λίγο καιρό πριν στις "εσωτερικές εντολές" που του έλεγαν επί της ουσίας να αφήσει την πρώτη θέση του πόντιουμ στον Ουέμπερ…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube